Kipróbáltuk, hogyan lehet összerakós játékkal programozást tanulni

Az Ubtech Jimu Karbot Kit járt nálunk, amelyből appal irányítható járművek készíthetők. – írta: elefant, 1 éve

Ubtech Jimu Karbot Kit

Hirdetés

Az utóbbi években egyre többen vették észre, hogy a gyerekek érdeklődését különféle játékokkal lehet leginkább felkelteni a programozás iránt. Ezek segítségével úgy teszik meg az első lépéseket ezen a rögös és soha véget nem érő úton, hogy észre sem veszik, hogy már tulajdonképpen tanulnak.

Ubtech Jimu Karbot Kit
Ubtech Jimu Karbot Kit [+]

Ilyen típusú, külön alkalmazás segítségével irányítható termékkel állt elő a közelmúltban például a LEGO, hogy csak az iparág egyik legnagyobb bálnáját említsük. Rajtuk kívül sok más kisebb cég is lát fantáziát ezekben a modellekben – közéjük tartozik a kínai Ubtech is, amelyet csak öt éve alapítottak, de mára mégis a robotika számtalan területén van jelen megoldásaival.


[+]

A kínálatukban jó pár összeépíthető, kicsit a LEGO-ra hasonlító, programozható motorokkal, érzékelőkkel ellátott játék található, köztük az a Karbot Kit, amelyet megkaptunk egy rövid időre. Mivel alapvetően ez egy játék, úgy gondoltuk, hogy fontos információ lenne, hogy mit tud kezdeni vele egy gyerek, hogy tetszik neki, mennyire találja hasznosnak. Ezért felkértünk egy egy 12 éves, LEGO-fanatikus, telefonját szívesen nyomkodó srácot, hogy legyen segítségünkre, és az ő aktív közreműködésével próbáltuk ki a terméket, tehát együtt építettük, programoztuk, és kialakult véleményünket nagymértékben az ő tapasztalaira alapoztuk.

A doboz tartalma

Az igen praktikus kialakítású és szép nagy dobozban több kisebb található, melyekben a különféle komponensek kaptak helyet, egészen pontosan 293 összeilleszthető elem és csatlakozó, 3 szervomotor, egy infravörös érzékelő, a fő vezérlőpanel, egy akkumulátor és a töltéshez szükséges hálózati adapter. Külön, az összeépítésre vonatkozó, hagyományos papíralapú útmutató nem jár mellé, ez az ingyenesen letölthető mobilos alkalmazás része, azaz a telefon vagy tablet képernyőjén lehet ezt előhívni.

Ubtech Jimu Karbot Kit
Ubtech Jimu Karbot Kit [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények