Tempós, 1 TB kapacitású microSD memóriakártyát hoz a SanDisk

A végtelennek tűnő tárterület mellett természetesen a sebességre sem lehet majd panaszunk, ráadásul már az árazás is ismert.

A tavalyi MWC-s újdonságuk után idén sem maradunk SanDisk bejelentés nélkül, a vállalat ugyanis bemutatta a világ leggyorsabb, 1 TB kapacitású, UHS-I-es microSDXC memóriakártyáját. A 400 GB-os variánshoz hasonlóan a nagyobbik testvér is megkapta az UHS U3 besorolást, ezzel maximum 160 MB/s olvasási és 90 MB/s írási sebességet ígérve, míg a Video Speed Class rendszerben elért V30-as osztályzatnak köszönhetően a szekvenciális írás sebessége minden esetben eléri a minimum 30 MB/s tempót.


[+]

Mivel a microSD formátumú kártyák legtöbb esetben az Android operációs rendszert futtató mobil eszközökben végzik, ezért fontos megemlíteni az A2-es App Performance Class jelölést is. Ez a rendszer leegyszerűsítve az alkalmazások futtatásának sebessége alapján rangsorolja az adattárolókat, az A2 pedig véletlenszerű olvasásnál 4000, míg az írás esetében 2000 IOPS tempót jelent. Az 1 TB-os modell mellett elérhető lesz egy 512 GB kapacitású verzió is. Mindkét újdonság előrendelhető a gyártó weboldaláról, rendre 450 és 200 dolláros áron, a boltok polcain pedig várhatóan áprilisban tűnnek fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés