20 TB-os hordozható SSD az Apricorn égisze alatt

A újdonságot elsősorban nagyvállalatok és államilag szabályozott iparágak számára készítették.

Az Apricorn bemutatta legújabb, 256 bites AES XTS hardveres titkosítással dolgozó, hordozható SSD-jét, a repülésben is használatos alumíniumötvözetből gyártott házban lakozó, 20 TB-os Aegis Fortress L3-at. A hármas szintű FIPS 140-2 minősítésű tároló USB 3.2 Gen1 Type-A vagy Type-C konnektorral csatlakoztatható a géphez, és az amerikai vállalat levédett AegisWare firmware-ével szállítják. A burkolatának tetején egy víznek és pornak ellenálló, membrános numerikus pad állomásozik. Külön van választva az adminisztrátori, illetve a szimpla felhasználói üzemmód, és nincs alapértelmezett PIN kód, szóval az első beröffentés előtt szükséges egy megfelelően komplex PIN beállítása, amelynek minimális karakterszámát 7 és 16 között variálhatjuk.


[+]

Kétféle írásvédett mód van; az elsőt Admin PIN-nel lehet ki-be kapcsolgatni, míg a másikat bárki aktiválhatja, aki érvényes kóddal rendelkezik. Ha a PIN-t többszöri próbálkozást követően sem sikerül rendesen bevinnünk (a próbák száma programozható, 20 a maximum), életbe lép az adattár titkosítási kulcsot törlő crypto-erase funkciója, és a rajta pihenő állományokat végleg az örök bitmezőkre küldi. Az apparátus automatikusan zárol egy megadott idő után, de ez akkor is bekövetkezik, ha az USB-n keresztül érkező energiaellátást megszakítjuk.


[+]

Az adatátviteli sebesség plafonja 370 MB/s, és a támogatott operáció rendszerek sorában a Windows, macOS és Linux egyaránt megtalálható – driverekkel és mindenféle frissítésekkel nem kell foglalkoznunk, a ketyere teljesen Plug and Play alapon működik. Persze ez nem minden; az érdeklődőknek javasoljuk a termék részletes adatlapjának átfutását. A 3 éves garanciával értékesített, -40-től és +70 °C-ig terjedő környezeti hőmérsékletben bevethető, 95 százalékos páratartalmat tűrő eszköz szerény 3 920 000 forintba kerül.

Előzmények

Hirdetés