20 TB-os, MLC-s Novachips SSD tolatott be a 2,5 hüvelykes vágányra

A koreai gyártó maga szolgáltatja a SATA interfészen keresztül kommunikáló, kétfajta változatban érkező jövevény szoftveres és hardveres hátterét.

A Novachips bejelentette, hogy a nagy tárkapacitású, SCALAR szériás SSD-i egy új családtagot fognak üdvözölni köreikben, név szerint a 20 TB-os SCALAR-20T-t. Érdemes megjegyezni, hogy a 2,5 hüvelykes, SATA interfészt használó, MLC NAND flash lapkákkal szerelt apparátusnak nem csupán a firmware-je, de a hardveres komponensei is házon belül készülnek, és ez nem csak a Novachips NVS3800-as (valószínűleg frissített) kontrollerre, de a JBOD és RAID chipekre is igaz, miközben az impozáns tárhelyméretet gyűrűs point-to-point NAND topológia teszi lehetővé.


[+]

Az újdonság kétféle kivitelben érhető el. A "C" (mint commercial) besorolású modellt professzionális videó rögzítéshez és vágáshoz, hordozható munkaállomásokba, külső SSD házakba, netán vállalati szervertárhelynek szánják, míg az "I" (mint industrial) besorolású, szélsőséges környezeti hatásoknak ellenálló verzió az olyan ipari felhasználási köröket célozza meg, mint mondjuk a "rugged" megfigyelőrendszerek, törvényszéki és védelmi alkalmazások, netán különböző járművek fedélzeti tárhelye.

A gyűrűs HLNAND topológia
A gyűrűs HLNAND topológia [+]

Az utóbbiak működése -40 és +85 °C között garantált, és támogatják a Cryptoerase funkciót (host paranccsal vagy hardveres élesítéssel), ami néhány másodperc alatt csupaszra gyalulja az eszközt. Ha ez nem volna elegendő, a 20 TB-os meghajtót 10 TB-os SLC módba kapcsolhatjuk, amennyiben szükségünk van az amúgy sem épp gyenge írástűrés mintegy megtízszerezésére, bár ezt az SLC-s üzemet még a vásárlás előtt fogják nekünk beállítani, természetesen némi pluszköltség fejében. Persze a 256 bites AES titkosítás, a hardveres írásvédelem, az SRAM/DRAM ECC, az áramkimaradás elleni védelem vagy az IPC sztenderdeknek megfelelő borítás sem hiányzik a típus repertoárjából, és a CMVP FIPS-140-2 validáció is úton van már.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés