Kompakt, könnyen hordozható 3D kamera: bemutatkozik a Sony HXR NX3D1

Két saját fejlesztésű Sony G" típusjelzésű lencsét, illetve szintén házon belül készülő Exmor R CMOS érzékelőket kapott a vállalat új kamerája, amellyel maximum 1920x1080/60i/50i/24p felbontású háromdimenziós tartalmak rögzíthetők 28Mbps bitráta mellett, AVCHD formátumban (persze 1080/60p/60i/50p/50i/30p/24p kétdimenziós felvételek elkészítésére is van lehetőség).

Sony HXR NX3D1
Sony HXR NX3D1

A 3D-ben tízszeres, 2D-ben tizenkétszeres optikai zoomra képes HXR NX3D1-et felszerelték az Active SteadyShot képstabilizátor rendszerrel, amelyet szintén a Sony mérnökei főztek ki, és beprogramozható rajta az időzített felvétel is. Egy darab SD-MemoryStick kártyaolvasót helyeztek el rajta, viszont kapott 96 gigányi intágrált flash memóriát is, a kettő együttesen elegendő lesz ebben a kategóriában. Kijelzője 3,5 hüvelykes, használatához 3D szemüvegre nincs szükség. A modellhez jár a vállalat Vegas Pro 10.0d névre hallgató szoftvere, amivel a fájlok importálása és szerkesztése egyaránt megoldható.

A készülék állítólag kicsi és könnyű, így kiváló segítség lehet akkor is, ha az operatőrnek sokat kell mozognia, például egy valóságshow, vagy a Bear Grylls féle túlélőműsor felvétele során. A nyár folyamán érkezik a boltokba körülbelül 3400 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés