Hirdetés

500 Mbps powerline hálózati eszköz az ASUS-tól, felextrázva - frissítve!

Szép lassan csordogálnak a másodpercenként 500 megabites elméleti tempóra képes powerline hálózati eszközök, amelyek a házban lévő villamos hálózatot és annak vezetékeit használják adattovábbításra. Az ASUS ezen a szegmensen is rajta tartja a kezét, így csak idő kérdése volt, hogy a 200 Mbps szabványú eszközük után mikor dobnak piacra egy gyorsabbat. Tekintettel arra, hogy a gyártó nem csak hálózati eszközökkel foglalkozik, nem fogja többféle alverziójú powerline adapterrel bombázni a piacot, ahogy azt korábban sem tették ebben a szegmensben.

Azonban úgy tűnik, hogy nem is lesz rá szükség, mert a gyártó a lehető legpraktikusabb, integrált aljzatos felépítést választotta az új újdonságnak, így kvázi nem foglal konnektorhelyet. Ezt az aljzatot a gyártó természetesen extra zavarszűréssel látta el, hogy a hozzá csatlakoztatott elektromos berendezések által keltett interferenciákat kiszűrjék, ezzel védve az adatátvitel minőségét. Továbbá nem aprózták el az adapteren található LAN csatlakozók számát sem, mivel egyetlen eszközön négy darab Gigabit Ethernet szabványú RJ-45 aljzat található. Ráadásként ezek közül az egyik egy úgynevezett VIP port, ami erre csatlakoztatott eszköz által generált adatforgalom számára minden esetben prioritást biztosít.

Nem feledkeztek meg a hálózaton vándorló adatok védelméről sem, amelyet 128 bites AES titkosítással oldottak meg. Az energiatakarékos működésre is nagy hangsúlyt fektettek, azaz képesek energiafelhasználásuk lecsökkentésére, ha épp nincs adatforgalom.

Frissítés: A szingli PL-X51P és a két adapterből álló PL-X52P szett rendre 22 900 és 36 900 Ft-os áron kerülnek forgalomba, előreláthatólag december folyamán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés