7,7 milliós drón 50 megapixellel

Megérkezett a DJI és a Hasselblad munkájának első közös gyümölcse. Ígéretük szerint még továbbiak is várhatóak lesznek.

Tavaly novemberben jött a váratlan bejelentés a DJI és a Hassleblad házasságáról, és most bő 8 hónappal később első közös "gyermekük" is napvilágot látott. A kínai dróngyártó az ipari besorolású, professzionális körülményekre is felkészített Matrice 600 hexakopter platformját igazította hozzá a svédek 50 MP-es, középformátumú A5D vázához, így hozták létre a "teljesen integrált légi fényképező platformot". Ehhez gyártók elmondása szerint, mozgó alkatrészeket nélkülöző  fényképezőgéphez egy HC 50 mm F3.5 objektívvel társították, aminek a fókuszát végtelenre állították. Ez az összeállítás az 50c szenzor használata esetén azonos látószöget biztosít, egy 42 mm-es optikával egy full frame vázon.

Kattintásra galéria nyílik!
Kattintásra galéria nyílik! [+]

A DJI M600 maximális terhelhetősége 6 kg körül alakul, így játszi könnyedséggel megbirkózik az A5D-ből, az objektívből és a DJI Ronin-MX gimbal-ból álló 4 kg össztömegű rakománnyal. Ezen felül a csomag részét képezi még 6 intelligens akkumulátor, az A3 vezérlő és a Lightbridge 2 Professional HD átjátszó rendszer is. A professzionális fényképészeknek, illetve földmérőknek és térképészeknek is ajánlott csomag már most rendelhető, de igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ilyet szeretne a munkájához használni, ugyanis 24400 eurót kérnek érte az európai régióban, ami jelen árfolyam mellett kb. 7,7 millió forintnak felel meg. Ettől valamivel jobban jártak az amerikai vásárlók, mivel ott 26000 dolláros árcédulát kapott, míg a Kínában többet, 190000 yuant kell a kasszánál hagyni.

Két mintaképet is közzétettek, de sajnos nem teljes felbontásban. Két mintaképet is közzétettek, de sajnos nem teljes felbontásban.
Két mintaképet is közzétettek, de sajnos nem teljes felbontásban. (forrás: hasselblad.com) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés