Hirdetés

A Samsung is belép az összehajtható kijelzős notebookok piacára

A koreai cég egy 17,3 hüvelykes panelt használhat, amivel noteszgépük a legnagyobb ilyen eszköz lehet majd.

Egyelőre csak a Lenovo és az ASUS kínál „nagyobb” szériában összecsukható notebookokat, de a hírek szerint hamarosan két további szereplővel is bővülhet a piac. Ezek közül az első a Samsung, akiknek nagy előnye, hogy a hajlítható panelt házon belül tudják előállítani, ami csökkentheti a gyártási költségeket.

A koreai multi terméke állítólag egy 17,3”-es OLED kijelzőt kap majd, mely félbehajtva egy 13,3”-es notebookénak megfelelő képméretet biztosít majd felhasználójának, ezzel pedig nagyobb lesz, mint a jelenleg elérhető ASUS Zenbook 17 Fold és a második generációs Lenovo ThinkPad X1 Fold. De nem ő lesz az egyetlen ilyen új versenyző a piacon, ugyanis a HP is hasonló lépésre készül, de az ő 17,3”-es készülékük az LG paneljét használja majd, és összecsukva csak 11”-es képet ad majd.


(forrás: The Elec)

A Notebookcheck által idézett Omdia kutatás szerint azonban mindez még mindig nem jelenti azt, hogy a hajtogatható notebookok jövőre már általánosan elterjedtté válnának: az OLED panelek a jövő évre előrejelzett laptopkijelző-mennyiségnek pusztán 4%-át teszik majd ki, míg a hajlítható modellek ennek csak töredékét.

Előzmények

Hirdetés