Hirdetés

A Sony kérésére az Acer is beszáll az akkucsere-programba

A jelek szerint a legnagyobb tajvani PC-gyártóként jegyzett Acert is utolérte a Sony noteszgép-áramforrásait érintő, tavaly ősszel tetőzött akkumulátor-csereprogram. Az Acer állítja, hogy semmilyen megerősített információ nincs a cég noteszgépeiben használt Sony lítiumion akkumulátorok által keltett tűzesetről, esetleg sérülésről, ennek ellenére a vállalat a Sony kifejezett kérésére kicserél nagyjából 27 000 áramforrást.

A csereakció egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában élő vásárlók számára él. Lapunk megkeresésére az Acer magyarországi képviseletének illetékese nem fűzött további kommentárt az esethez, így a hazánkban értékesített Acer TravelMate 242x, 320x, 321x, 330x, 422x, 467x, 561x és C20x szériás üzleti típusait, valamint az egyéni felhasználóknak szánt Aspire 556x, 560x, 567x, 930x, 941x és 980x szériákat nem érinti a csereprogram. A visszarendelt akkumulátorok sorozatszámával kapcsolatosan kanadai weboldalán keresztül nyújt tájékoztatást az Acer.

A Sony akkumulátoraival kapcsolatos botrány még tavaly augusztusban robbant ki, amikor az Apple és a Dell laptopjait érintő visszahívást jelentettek be néhány baleset után – ez összesen 5,9 millió akkumulátort érintett, zömmel az Egyesült Államokban forgalmazott gépekbe szerelteket, illetve alkatrészként eladottakat. Ezek után a Toshiba közölte, hogy visszahív 340 000 akkumulátort, majd a Panasonic jelezte, hogy 6000 notebookját érinti a veszélyeztetettség, később pedig a Lenovo-IBM, majd újra a Toshiba, s legvégül a Fujitsu Siemens tette közzé visszahívási szándékát. Mindezeket összeadva körülbelül 7,3 millió Sony által gyártott akkumulátor szerepelt a visszahívási listákon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés