A Toshiba dynaEdge AR Smart Glasses okosszemüvege teljeskörűen elérhető

Vállalati környezetre szakosodott a vállalat AR-megoldása.

A Toshiba közismerten rengeteg területen jelen van megoldásaival, neve a vállalati szférában több területen is jól cseng. A cég most az okosszemüvegek piacára lép be dynaEdge AR Smart Glasses rendszerével, amely többek között az Epson Moverionak is versenytársa lesz.Toshiba dynaEdge AR100 Head Mounted Display

Toshiba dynaEdge AR100 Head Mounted Display

Az új termék négy fő összetevőből áll: az AR100 névre keresztelt egység tartalmaz egyrészt egy öt megapixeles kamerát ledes vakuval, így Full HD felbontásban 30 Hz-en képes élőképet továbbítani, rögzíteni, kettős mikrofont, és beépített hangszórót, illetve egy tapipaddal is rendelkezik. A szem felőli oldalon egy 0,26"-es kijelző biztosítja a képet. Ez alapból 640x360-as felbontással bír, és 1280x720-as tartalmak megjelenítésére képes. Továbbá három fizikai gomb segíti az egységgel kapcsolatos műveleteket, illetve hátul kapott helyet az USB Type-C port, mely a tápellátásért és az adatkommunikációért felel.

Ahhoz, hogy az AR100 minél több felhasználási területen megállja a helyét, a Toshiba mérnökei négy változatot is terveztek belőle: egy lencse nélküli szemüvegkeretre hajazó modellt, egy, az építkezéseken használatos védősisakhoz rögzíthető megoldást, egy szemüvegkeretre felpattintható készüléket, és egy fejpántos kiszerelést.


[+]

A rendszer hiányzó láncszeme az DE-100  elnevezésű mini számítógép, mely méreteit tekintve 165,1 x 83,82 x 20,32 mm dimenziókkal bír, a súlya 330 gramm. A benne lévő akkumulátor üzemidejéről nincs konkrét információ, de bíztató infó mindenképp, hogy processzorok közül az Intel Pentium 4406Y,

Core m5-6757, Core m7-6Y75 választható ki, az alaplapra integrált memória igény szerint 16 GB LPDDR3 lehet legfeljebb, a háttértár akár 512 GB M.2 formátumú SSD meghajtó is lehet. Tovább elemezve a minigép képességeit, a processzorok okán a megjelenítésért a HD Graphics 515 felel majd, az Intel Dual-Band Wireless - AC 260 Bluetooth megoldás pedig a vezetéknélküli hálózatokhoz, eszközökhöz való csatlakozást teszi lehetővé.

Toshiba DE-100 dynaEdge Mobile Mini PC
Toshiba DE-100 dynaEdge Mobile Mini PC [+]

Elérhető portok terén a felhozatal, USB 3.0 Type-A, Type-C az adatátvitelhez, 4 pólusú jack a fejhallgatókimenet-mikrofon bemenet, tárhelybővítésre microSD-slot érhető el, míg az eszköz akkumulátora egy DC aljzaton át tölthető fel. Ami még kimaradt, az az ujjlenyomatolvasó az minigép fedőlapján, illetve a navigációs gombok, melyek a rendszer működéséhez adott szoftverekkel lesznek igazán fontosak.

A dynaEdge AR Smart Glasses rendszer negyedik pillére a Windows 10 Pro alapokon futó Vision DE Suite alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy fentebb taglalt eszközöket munkára fogjuk. A szoftverben navigálva érhetőek el a funkciók, így a felhasználók fényképeket készíthetnek, rögzíthetnek és közvetíthetnek élő videofelvételeket, menthetik és letölthetik a dokumentumokat, hozzáférhetnek a diagramokhoz, szöveges üzeneteket fogadhatnak és élő videohívások útján kommunikálhatnak a Skype használatával.

A rendszer képességeinek kiaknázását rengeteg területen lehet megvalósítani, hiszen a normál konferenciákon túl a ipari területeken karbantartásoknál lehet vele távoli támogatást nyújtani, minőségellenőrzést, és auditálást teheti egyszerűbbé, logisztikai területeken lehet nagy segítség, de oktatási feladatokban is hasznos lehet a dynaEdge AR Smart Glasses. Ami a rendszer beárazását illeti, 1900 dollárt kell kifizetni az alapcsomagért, de gondoltak azokra is, akik látnak fantáziát abban, hogy ezekre az eszközökre alkalmazásokat fejlesztenek, a Developer's Kit 2400 dolláros kezdőárral érhető el.

Azóta történt

  • Elegáns okosszemüveg

    Nem kisebb céggel, mint a Ray-Bant is gyártó Luxotticával fog állítólag össze a Facebook saját szemüvegének gyártásához.

  • Szemüveggel bővült a Razer ruhatára

    Az újdonság nem csupán szemünk világát óvná, de vannak rajta alapszintű médiavezérlők, és még a headsetünket is kiválthatja.

Előzmények

Hirdetés