Itt a világ legkisebb Full HD-s kijelzője

Három-négy éve még nagy szám volt, ha egy tévé képes volt a Full HD-s felbontás megjelenítésére, ma pedig már ott tartunk, hogy egy öt hüvelykes képátlójú kijelző is biztosítja ezt.

Konkrétan az Ortustech névre hallgató vállalat állt elő egy ilyen megoldással. A név egyelőre nem túl ismert, de ha így folytatják, akkor idővel komoly tényezővé is válhatnak. Az általuk kifejlesztett panel mérete egészen pontosan 4,8 hüvelyk, és egy HAST (Hyper Amorphus Silicon TFT) LCD kijelzőről van szó. Ez 160 fokos betekintési szöggel büszkélkedhet, és 16,8 millió szín megjelenítésére ad módot, maximális fényereje pedig 300 cd/m².

A gyártó állítása szerint mínusz húsz és plusz hetven fok között problémamentesen működik az eszköz, amelynek súlya mindössze 14 gramm. Szélessége 42,5, hossza 58,5, vastagsága pedig 2,5 mm.

Arról egyelőre nincs infó, hogy mikor kezdődik a sorozatgyártás, és nagyjából mennyibe fog kerülni a kijelző. Egyelőre a gyártó végigturnézza vele a nagy szakkiállításokat, és elsősorban a partneri kapcsolatok kiépítésére fókuszál. Az persze jó kérdés, hogy kinek lesz szüksége, egy öt hüvelykes Full HD kijelzőre, amikor sokan egy negyven colos tévén se látják a különbséget az 1080p és a 720p között.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés