Csak 190 grammot nyom a Panasonic HDC-SDX1

Bár a Panasonic a világ legkönnyebb Full HD kamerájaként aposztrofálta a 190 gramm súlyú HDC-SDX1 típusjelzésű készüléket, ezt azért még sem mondhatjuk ki ilyen nyugodt szívvel. Többek között azért, mert a PROHARDVER! jelenleg is teszteli, az ugyanilyen felbontással operáló GoPro HD Hero sisakkamerát, ami rögtönzött méréseink alapján négy dekával könnyebb.

A készülék a vállalat saját fejlesztésű, Hybrid optikai képstabilizáló rendszert kapta meg, amely állítólag remekül csökkenti a kézremegésből fakadó minőségromlást. A felhasználó természetesen eldöntheti, hogy többek között a Panasonic nevéhez is köthető AVCHD vagy a számítógépek által jobban szeretett MP4 formátumban szeretné rögzíteni emlékeit az örökkévalóságnak.

A konszern közleményéből kiderül, hogy az intelligens zoom technológia, kiegészítve az intelligens felbontással minden korábbinál jobb minőségű képet eredményez, még akkor is, ha kihasználjuk a maximális huszonháromszoros nagyításban rejlő lehetőségeket.

Panasonic HDC-SDX1
Panasonic HDC-SDX1

Az Intelligent Scene Selector aktiválása után a készülék a tartalomhoz igazítja a beállításokat. Sőt a modellt ellátták arcfelismerő technológiával, valamint a hangzatos Intelligent Contrast Control névre hallgató eljárással.

A kamera gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható a számítógéphez, és használható webkameraként is. A hozzá járó alkalmazások segítségével anélkül töltheti fel a felhasználó a videóit a YouTube-ra, illetve a hasonló videomegosztó oldalakra, hogy meg kéne nyitnia a böngészőt.

A HDC-SDX1 memóriakártyára rögzíti az adatokat, tehát a tárolókapacitás bizonyos keretek között a felhasználó pénztárcájától és igényeitől függ. A 2,7 hüvelykes LCD kijelzővel megtámogatott modellt ősz elejétől lehet majd megvásárolni várhatóan 500 dollár körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés