Kémfotókon az AMD Brazos 2.0 alapú Acer Aspire E1-421

Nem nagyon igyekszik az AMD, ha a Brazos 2.0-t nézzük. A régi-új platform esetében februári rajtot vártunk első körben, ám azóta sem történt túl sok izgalom, egészen mostanáig. A techPowerUp! birtokába jutott három darab fényképnek, ami az Acer Aspire E1-421 notebookot ábrázolja. A képek minden bizonnyal valamelyik távol-keleti országban készülhettek, de ennél több nem derül ki a származását tekintve.


(forrás: TechPowerUp!) [+]

Az viszont szerencsére jól látszik, hogy pontosan milyen konfigurációval állunk szemben. A 14"-es kijelzőjű notebookba a 2 GB DDR3 memória mellé egy 1,4 GHz-es órajelen futó kétmagos AMD E1-1200 APU került, ami tulajdonképpen a Brazos 2.0 platform belépő szintű "processzorának" tekinthető. Órajelét tekintve az E1-1200 az első generációs E-300 és E-350 APU-k közé tehető, így lényegében a nyers számítási kapacitás is ezen a szinten fog mozogni, hiszen a 2.0-s platform lelkét továbbra is a 40 nm-es Zacate lapka adja. Természetesen a Brazos 2.0-ba új stepping kerül, amiben számos optimalizálást hajtottak végre a tervezők, így energiahatékonyabb működés várható azonos órajelen. Változik az IGP számozása, amelyet Radeon HD 7310-nek hívnak mostantól (az E2-1800-ban pedig HD 7340 lesz), de a tudását tekintve ez nem jelent különbséget a korábbi generációhoz képest, így továbbra is 80 shader processzorral rendelkezik a rendszer, a magórajel pedig 500 MHz lesz. Az előbbi APU-val debütál a Hudson M3L kódnevű alaplapi vezérlőhíd is, melyről írtunk már korábban, és alapvetően ez adja a Brazos 2.0-s platform lényegi előnyét az előddel szemben.


(forrás: TechPowerUp!) [+]

Az Aspire E1-421-re vonatkozóan a további paraméterek akár a szokásosnak is mondhatók: a 14"-es kijelző felbontása 1366x768, kapunk optikai meghajtót, 320 GB-os merevlemezt, vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlőt, valamint a kártyaolvasó és az USB 3.0-s interfész meglétében is biztosak lehetünk. Mindezt egy hatcellás akkumulátorral megtámogatva, így remélhetőleg az üzemidő is elfogadható mértékű lesz. Az Acernél egy kisebb (11,6") változaton is törik a fejüket, hiszen a számítási kapacitást tekintve a platformnak inkább a kisméretű, könnyen hordozható notebookok (esetleg netbookok) között lenne a helye.


(forrás: TechPowerUp!) [+]

Sajnos sem a megjelenés időpontjáról, sem pedig árról nem sikerült információt szereznünk, de megerősítést nyert, hogy a notebook valóban létezik és meg fog jelenni. Hogy ez pontosan mikor fog megtörténni, az egyelőre rejtély, addig viszont maradnak a képek...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények