Acer Aspire S7 Ultrabook érintőkijelzővel: titkos favorit az IFA-n

Az Acer júniusban mutatta be az első érintőképernyős Ultrabookot, az Aspire S7-et, ami már akkor megragadta a figyelmünket. A hófehér, filigrán masinát, pontosabban annak 11,6"-es verzióját most az IFA-ra is elhozták, ahol bárki meggyőződhetett arról, hogy a vállalatnál nem végeztek fél munkát, legalábbis véleményünk szerint.


[+]

Az 1,3 kg-os tömeg és a 11,9 mm-es vastagság élőben még ütősebb, mint így leírva. Főleg, hogy mindezt egy Full HD felbontású, 10 ujjas érzékelésre képes érintőkijelzővel megfejelve – így a sokak által kritizált fényes felület teljesen indokolt, érthető és megbocsátható. Az egészet unibody alumínium-magnézium házba zsúfolták bele, illetve a nagyobb modell fedele Gorilla Glass 2 bevonatot kap, míg a kisebbik igényesen csiszolt alumíniummal büszkélkedhet.


[+]

Az alapvetően szögletes formavilágú házra csak kevés csatlakozó jut, kártyaolvasóból is micro SD-t kapott, vezetékes Ethernet pedig egyáltalán nincs. Mindez nem meglepő egy ilyen vékony Ultrabook esetében, ráadásul a szokásos "hátulra helyezett portok" trükkje nem alkalmazható, ugyanis a hátsó traktust java részben a Twin Cooling szellőzőnyílásai uralják, melyen a Core i5/i7 processzorok melegedését próbálják kordában tartani.


[+]

Ehhez kapcsolódóan jegyeznénk meg, hogy a kiállított példányok ugyan nem végeztek nagy terheléses munkát, de nem is nagyon éreztünk melegedést a burkolaton. Leszámítva a kevés csatlakozási lehetőséget, a pár perces próba során nem igazán találunk olyan részletet, amibe bele tudtunk volna kötni. Könnyű, lapos, igényes, és látszólag gyors is lesz az Asire S7.


[+]

További képek ízelítőnek:


[+]


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés