IFA 2012 blog: érintőképernyőt kapnak egyes Acer Aspire notebookok

A taiwani gyártó az IFA-n mutatta be új Aspire Timeline Ultra M3 és Aspire V5 családba tartozó notebookjait, melyeken a hagyományos kijelzőt 10 érintés egyidejű érzékelésére képes darabokra cserélték, ezzel is igazodva a Windows 8 által felkínált új lehetőségekhez.


PROHARDVER! [+]

Az Aspire V5 már most is többféle méretben, 11,6", 14" és 15,6"-es verziókban kapható, de érintőkijelzős variáns csak a két nagyobbik modellből érkezik, legalábbis a jelenlegi állás szerint. A gyártó ígérete, valamint a kiállított gépek tanúsága szerint ezekben a notebookokban már Ivy Bridge processzorok fognak dolgozni, de nyilvánvalóan a pontos paraméterek egyelőre képlékenyek, hiszen az Acer esetében gyakoriak az adott piacok igényeihez igazított konfigurációk - így egyes modellekbe NVIDIA GeForce dGPU is kerülhet.

Az érintőképernyőn túl a megújulás az Aspire M3 Ultrabook esetében még azt is jelenti, hogy az eddig használt Sandy Bridge platformot végre lecserélik Ivy Bridge-re. A dedikált VGA-t nélkülöző, csupán IGP-s konfigurációt választó felhasználók számára ez felettébb jó hír lesz, hiszen az új processzor egyben az új Intel HD Graphics 4000 meglétét is jelenti. Emellett természetesen továbbra is elérhető lesz az opcionális dedikált NVIDIA GeForce GT 640M, ha nagyobb teljesítményre lenne szükség.


Acer Aspire V5 Touch (forrás: Softpedia) [+]

Sajnos az érintőképernyő bevezetésével együtt jár a nagyobb tömeg és a vastagabb kivitel. Az M3 Ultra Touch vastagsága a hagyományos képernyővel szerelt variánshoz képest 3 mm-rel lesz vastagabb (19 helyett 22 mm lesz), miközben hízik is, tömege 2,1 kg-ról 2,3 kg-ra nő. A változások ellenére az M3 továbbra is megfelel az Ultrabook követelményeinek, ugyanis az ilyen megoldások esetében 23 mm a megengedett legnagyobb vastagság.

A változtatások a V5-öt ezen a téren nem érintik, hiszen méret és tömeg terén az M3-nál kevésbé kihegyezett konstrukció szolgált alapul, így itt nem lesz változás. Az új termékeket külsőre onnan lehet majd azonnal kinyitott állapotban megkülönböztetni, hogy a kijelzőre kerülő fényes borítás nem csak a panelt, hanem a mellette lévő kávát is beteríti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés