Acer blog: Aspire 5755 - variációk inteles témára (frissítve!)

Az Acer Aspire sorozat egyik közkedvelt típusa a 15,6"-es képernyős, Intel processzoros 5750 típus, mely először az év elején jelent meg, ám a Sandy Bridge körüli mizéria miatt az első példányokat csak április elején lehetett megvásárolni. Azóta majdnem hat hónap telt el, így most már eljött az ideje egy apró ráncfelvarrásnak, így jött létre az 5755.

A frissítés a belső hardverkiépítést csak részben érinti, de az alaplap például nem maradt érintetlenül. Az elődnek számító Aspire 5750 masina egyik legnagyobb hiányossága az volt, hogy nem volt rajta USB 3.0 kapu, ezt pedig feltétlenül pótolni kellett. Ennek eredménye, hogy a háromból az egyik aljzatot 3.0 kompatibilissé tették, így most már erről sem kell lemondanunk.


[+]

Kicserélődött az akkumulátor is, ennek hatására a töltési idő lerövidült és az üzemidő nagyjából fél órával hosszabb lett, ennek ellenére a gép tömege változatlan. A gép dizájnján is változtattak: míg a korábbi modell külseje 99%-ban úgy nézett ki, mint a nemrég bemutatott Aspire 5560-as, az 5755-nél már több változás is van.


[+]

Első körben az új modellnél teljesen megszabadultak rücskös felülettől, helyette újból fényes fedelet kapunk, enyhén csíkos mintával. A fekete és kék színek azonban nem tűntek el, hanem kiegészültek még pirossal (kissé bordóba hajló beütéssel) és egy kellemes barna árnyalattal is. A gépet kinyitva is feltűnt pár változás. A korábban használt billentyűzet helyett az újfajta, szigetes kialakítás köszönt vissza, valamint a csuklótámasz szürke-ezüst színt kapott.

Összességében véve az új modell egy picit felnőttesebb lett, noha a rücskös, kevésbé ujjlenyomatgyűjtő felületet páran biztosan vissza fogják sírni, de az USB 3.0 tényleg hiánypótló. Jó hír, hogy a korábbi 9 helyett az 5755-ből 13 konfiguráció közül válogathatunk, azonban az igazsághoz tartozik, hogy az új konfigurációk magasabb árról indulnak, mint a 5750-esek (melyek 113 000 forinttól hazavihetők voltak), ami annak köszönhető, hogy az alapkonfigurációhoz is van Windows 7 operációs rendszer, valamint a memória mérete 4 GB, a merevlemezé pedig 500 GB lett a korábbi 2 és 320 GB helyett. Ezért a három plusz dologért (oprendszer, több RAM, nagyobb HDD) és az USB támogatásért 34 000 forinttal kell többet fizetni, tehát 147 000 forintba kerülnek.


[+]

A kínálatból száműzve lett az NVIDIA GeForce GT 520M, helyette már csak 540M-mel szerelt konfigurációt találunk, ami szintén megdrágítja a gépet. Az 5750-ből a Core i7-es konfigurációk elérhetőek voltak bruttó kétszázezer forint alatt, most a legolcsóbb ilyen konfiguráció 236 000 Ft, de ezért 4 helyett 8 GB RAM-ot kapunk, illetve a merevlemez is egy számmal nagyobbra, 640 GB-osra lett cserélve, míg a dedikált 540M kártya fedélzeti memóriáját is 2 GB-ra duplázták. Kár, hogy ennél olcsóbb Core i7-es variáns nem létezik az 5750G-ből, mert így elég nagy űr tátong a Core i5 és i7-es gépek között, mivel előbbiből a legdrágább 182 000 forintot kóstál – tehát jó eséllyel 200 000 Ft köré be lehetett volna lőni egy i7-est is akár.

Bár úgy tűnhet, hogy az árak emelkedtek, ez valójában nem igaz. Jól láthatóan a gyártó inkább átpozicionálta termékeit, a kínálat alján pedig olyan fejlesztéseket hajtott végre, melyeket senki sem vállal be ingyen, viszont kétségkívül hasznosak 2011 őszén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények