Acer blog: B2B szakmai nap

Múlt hétvégén még New Yorkra koncentrált a notebookos világ szeme, ahol az Acer látványos sajtókonferencián mutatta be termékkínálatának legjavát. Tegnap Budapesten találkoztak az Acer témában érdekelt üzletemberek, megismerhették az idei évben érkező újdonságok egy részét. Mi is kinn voltunk, elsősorban azért, hogy megnézzük a speciális Aspire R7-et.


[+]

Finom, de határozott változásokon megy át az Acer notebookkínálata és egyúttal a márka szemlélete is, követve a változó vásárlói igényeket. Ma már nem a nagy számokkal, óriási piaci részesedéssel, meredek technikai paraméterekkel lehet meggyőzni a vásárlókat, hanem jobban előtérbe kerül a felhasználói élmény, az egyediség és a lehető legnagyobb piaci lefedettség, hogy minden igény kielégítésére létezzen Acer termék a telefontól a tableten és a notebookon át egészen a munkaállomásokig, szerverekig. Természetesen az új technológiák implementálásának is fontos szerepe van; az új Intel és AMD processzorok ugyanúgy bekerülnek az idei Acer termékekbe, ahogyan a friss GeForce-ok vagy Radeonok is. Fontos szerepet kap továbbá az érintőképernyő, ami egyre több esetben lesz magas felbontású és IPS paneles.


[+]

A 2012-ben jelen lévő terméksorozatoknál némi átalakulás várható. Ultrabookok terén továbbhalad az elit S7 és a közkedvelt S3 sorozat, megszűnik viszont az S5 és a teljes M vonulat. Pontosabban utóbbinak csak a neve tűnik el, mert a vékony, 20 milliméter körüli, különálló grafikus rendszerrel és akár Full HD érintőképernyővel is elérhető 14 és 15,6 hüvelykes modellek a V7 családba kerülnek. Nagyon érdekesnek ígérkeznek az új V5-ösök, melyek nem is olyan sokban különböznek majd a V7-esektől, azonban kedvezőbb árazásra számíthatunk náluk. Kapunk majd egy 11,6"-es kisgépet is, ami a legfrissebb Intel és AMD platformokkal gazdaságos Ultrabook-alternatíva lehet. Érdekes, bár 2013-ban már teljesen logikus lépés, hogy az Acer a V5 és V7 sorozatból kihagyta az optikai meghajtót. Az idei szezonban háttérbe szorul majd az Aspire V3-as család, amiből csak a 17,3 hüvelykes modell marad meg.


[+]

Az idei Acer notebookkínálat zászlóshajója az Aspire R7 lesz. Ez a gyártó első convertible, vagyis notebookként és tabletként is használható modellje lesz, amelyet igencsak stílusosan készítettek el. Hasonló konkurenseinél nagyobb, 15,6 hüvelykes képernyő köré épül, ami természetesen IPS paneles, és Full HD felbontású. Nagyon kíváncsiak voltunk, élőben hogy fest majd a gép, és hogyan működik speciális zsanér szerkezete, amivel nemcsak notebook és tablet pozícóba állítható a képernyő, hanem különleges átmeneti pózokba is.



[+]

Meglehetősen vaskos megoldásról van szó, ami némi finomhangolást igényel még. Nagyon tetszett, hogy tablet módban nem lapul le teljesen, hanem marad egy kis dőlése a képernyőnek, így ölbe véve kényelmes használni. Merész húzás, hogy a billentyűzet és a touchpad pozícióját megcserélték, de szerintünk kimondottan jó lett a koncepció, hogy a csuklótámasz eltüntetésével közelebb hozták a felhasználóhoz az érintőképernyőt.

Bár csak egy előszériás mintadarabbal találkoztunk, nagyon igényes, magas szinten kivitelezett termék benyomását keltette. Külön kiemelnénk a nagyszerűen szóló, nyolcwattos hangszórókat, és azt a trükköt, hogy ha a velünk szemben ülő felé kifordítjuk a képernyőt, akkor a sztereó hangszórók csatornái is megfordulnak, tehát helyet cserél a jobb és bal oldal. Nyilván nem lesz olcsó jószág az Acer Aspire R7, ami a nyár első felében érkezik majd a hazai piacra. Kíváncsiak vagyunk, készül-e majd kisebb laptop, monitor, esetleg AIO PC ezzel a speciális zsanérral.


[+]

Egy kedves ismerősünkkel is találkoztunk a rendezvényen. Most az öltönyösöknek is bemutatták a Ramses07 által, Giger-stílusban moddolt Acer Revo RL70 minigépet, amit az idei Veletechen már megcsodálhatott a közönség.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények