Acer blog: új notebookok, monitorok és projektorok a jelenből és a közeljövőből

Megtartotta utolsó hazai sajtótájékoztatóját az Acer, ahol a cég munkatársai összefoglalták a teljes jelenlegi portfóliót, és ezentúl kitértek arra is, hogy ezek közül mi várható még idehaza hamarosan. A fókuszban természetesen a notebookpiac volt, ahol igen sok változás történt, hiszen a teljes Aspire család lecserélődött, bejött az új elnevezési rendszer (avagy számozás – Aspire 1, 3, 5, 7), és sokat módosítottak a gépeken is. Nem csak a dizájn változott az egyes szegmenseknek megfelelően, hanem megkönnyítették ezeknél a masináknál a RAM és a háttértár cserélhetőségét, fejleszthetőségét, nagy hangsúlyt fektettek a nagyobb felbontású, jobb minőségű kijelzőpanelekre, a gyorsabb (AC-s) Wi-Fi vezérlőre és a hangzásra is. Továbbá megemlítendő, hogy egyre több gépet szereltek fel GPU-val, ezek közül is számos modellben helyet kaptak a teljesítményorientált NVIDIA Pascalra épülő GeForce-ok is – ezek persze csak a feljebb pozicionált modellekre igaz.


[+]

A másik fontos lépésként a gamer világ irányába történő nagyobb nyitás volt, kezdve az Acer Nitro 5 sorozattól a most már igen széles választékban elérhető Predator masinákig, melynek része a vékony, de annál erősebb Triton 700 is. Ez végre (meglehetősen borsos, 1 millió forint feletti áron) elérhető a boltokban, így hamarosan mi is sort kerítünk a tesztjére.


Az Aspire Nitro 5 [+]

A Predator Triton 700 A Predator Triton 700 A Predator Triton 700 A Predator Triton 700
A Predator Triton 700 [+]

Sajnos a 2 az 1-ben szegmens nem teljesít már olyan jól, mint korábban, noha a vállalatnak erre is lesz egy felsőkategóriás megoldása az AutoStand funkcióval és dedikált VGA-val és 8. generációs i7 processzorral ellátott passzív hűtésű Switch 7 Black Edition formájában. Nem úgy az üzleti gépek esetében, melyet a vállalatnál a 11 tagot számláló TravelMate portfólió testesít meg különféle méretben és más-más szegmensre lőve. Ezek közül a P2 sorozat újdonságát, a 14"-es P2410 és 15,6"-es P2510 modelleket emelték ki, amelyek szintén elkezdtek szállingózni a boltokba – elsőként a nagyobb méret.


[+]


[+]

Igen szép kijelzőfelhozatalt tudhat magának az Acer, az évek során igencsak rágyúrtak a megjelenítő üzletágra, így a választék már-már zavarba ejtően nagy. Már csak azért is, mert a számos általános célú monitor mellett ott a gaming/sport szegmens is, ez pedig szintén két részből tevődik össze: a G-Sync kompatibilis Predatorokból és a FreeSync támogatással rendelkező egyéb modellekből.


[+]

A jó hír, hogy mindenhol várható újdonság hamarosan. A Predator két zászlóshajójának számító, valódi HDR támogatással rendelkező, nagy felbontású, magas frissítési frekvenciájú X27 és X35 sajnos átcsúszott a jövő év első és második negyedévére, így az idei évre csak a Predator X34P és a KG1 sorozat marad, ráadásul ez utóbbinak első példányaira már lehet vadászni a hazai boltokban. Ez a FreeSync képes család viszont 21,5-28 hüvelykes képátlóig lefed mindent, ráadásul Full HD mellett WQHD és UHD felbontású modellek is lesznek, de közös bennük, hogy mind az alsóbb árkategóriára lőnek, ennek megfelelően TN+film panellel érkeznek, viszont lesz olyan variáns, ami 240 Hz-es frissítésig is elmerészkedik.


[+]

Ha pedig HDR, érdemes egy pillantást vetni arra, hogy miként alakul a technológia támogatása a különböző szegmensekben, és ezeket hol, milyen megoldással valósítják meg.


[+]

Végül a projektotok zárták a sort, melynek kapcsán az Acer munkatársai kiemelték, hogy teljes erőbedobással koncentrálnak a 4K felbontású készülékekre. Ez már az idei felhozatalon is látszódott, hiszen számos DLP-s vetítőjük jelent meg a Ti XPR technikájára építve, sőt a legolcsóbb modell (H7850) már 700 000 forint körül kapható, ami magyar pénztárcához mérten még mindig sok, de jól érzékelteti, hogy a kezdeti másfél milliós árat alaposan sikerült leszorítani. Mára pedig eljutottunk oda, hogy akár lézeres fényforrással is elérhető a 4K (VL7860). Ezt akár szó szerint is vehetjük, ugyanis a hazai piacra is hamarosan befutnak az első példányok, igaz ez nem annyira 700 000 forintos árkategória, sokkal inkább az egymillió forint feletti árkategória lesz.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer