Acer blog: előnyére változik az új Aspire E1 notebookcsalád

Korábban már írtunk a megújuló Aspire E1 notebookcsaládról, ami a gyártó legolcsóbb hordozható masináit öleli fel az idei modellévben, de Berlinben meg is tapogathattunk az érkező modellek egy-egy darabját. Az újdonságok roppant ígéretesnek tűnnek első látásra, még úgy is, hogy megjelenésük már korábban látott Acer és Packard Bell notebookokéra hajaz, persze némileg módosítva. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyelőre még nem volt lehetőség a teljes modellpaletta megtekintésére, így arra még nincs rálátásunk, hogy egészen pontosan milyen konfigurációval érkeznek majd ezek a gépek, de a látottak alapján már körvonalazódik, hogy mire számíthatunk.

Acer Aspire E1-572G és E1-731G Acer Aspire E1-572G és E1-731G
Acer Aspire E1-572G és E1-731G (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az AMD-s vonulatba kerülő központi egységek kilétét egyelőre teljes homály fedi (legalábbis annál több nem derült ki, mint amit korábban összefoglaltunk), de inteles gépből ki volt állítva a 15,6"-es, HD kijelzős (1366x768) E1-572G típus, amiben már a Haswell ketyeg. A korai bejelentéskor úgy gondoltuk, hogy az E1 családba minden bizonnyal majd az erre épülő Celeron és Pentium modelleket üdvözölhetjük majd, de pozitív csalódásként ebben a modellben egy Core i5-4200U dolgozott 8 GB DDR3L memória és 500 GB HDD társaságában. A G jelzéssel ellátott gépben ráadásul dedikált VGA is lapult, egy HD 8750M 2 GB fedélzeti memóriával karöltve, ami elegendő lesz arra, hogy kijelző natív felbontásban futtassunk egy pár játékot.

Acer Aspire E1-572G
Acer Aspire E1-572G (forrás: PROHARDVER!) [+]

Külsőre az E1-572G-ről nem mondanánk meg, hogy a belépő szintet képviseli, hiszen kézbe véve a 2 kg körüli tömeg nem szakította le a karunkat, a nagyjából 20-21 mm-es vastagság pedig nem azt idézte fel bennünk, hogy milyen volt egy olcsó notebook 1-2 évvel ezelőtt. A korábbi V5-re hasonlító külső ráadásul letisztult és roppant elegánsan fest feketében minden egyszerűsége ellenére. Nyilvánvalóan ezzel a hardverkiépítéssel a kiállított típus a drágább példányokat képviseli az E1-en belül, az olcsóbb modellekbe (E1-530 és E1-532) a Haswell alapú Pentium processzorokat és a szerényebb teljesítményű NVIDIA GeForce GT 740M-et és a még egyszerűbb 720M-et láthatjuk majd viszont. Ez utóbbiakból azonban nem ebben a méretkategóriában nem láttunk egyet sem kiállítva.

Acer Aspire E1-572G Acer Aspire E1-572G
Acer Aspire E1-572G (forrás: PROHARDVER!) [+]

Amiről korábban nem szólt a fáma, azok a 17"-es modellek az E1 sorozaton belül. Ezekről egyelőre még kevesebbet tudni, adatlapot sem mellékelte a kiállított E1-731G tíusjelzésű géphez. Az biztos, hogy kívülről jelentős eltérések vannak a 14 és 15 colosokhoz képest, stílusjegyek tekintetében itt-ott a Packard Bell EasyNote TV44 fedezhető fel benne, és tömeg-méret tekintetében sem annyira előrehaladott, mint kisebb társai. Vélhetően a központi egység sem a Haswellt fogja képviselni, hanem a korábbi Sandy Bridge alapú Pentiumokat cserélik le Ivy Bridge alapúra, legalábbis az ott látott gépben lévő Pentium 2020M alapján erre lehet következtetni.

Acer Aspire E1-731G
Acer Aspire E1-731G (forrás: PROHARDVER!) [+]

Természetesen itt is lesznek dedikált VGA-k az NVIDIA istállójából, a kijelző pedig a sorozattól megszokott, méretben elérhető legkedvezőbb árú HD+ (1600x900) felbontást kínáló paneleket kapja.

Mint látható, az új Aspire E1 meglehetősen vegyes felhozatallal támadja a piacot az alsóbb szegmensben, de még nincs minden részlet tisztázva. Amint többet tudunk meg - a rajt közeledésével - azt természetesen közölni fogjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények