Braswellre és körbehajtható IPS kijelzőre alapozhat a legújabb Acer Chromebook

Ha hihetünk a Winfuture.de értesüléseinek, akkor az Acer is hamarosan előrukkol egy olyan Chromebookkal, aminek alufedeles kijelzője 360 fokban lesz nyitható, tehát az úgynevezett convertible kategóriába fog érkezni. Ennek megfelelően a C738T jelzésű gép IPS kijelzőt kap majd, így vélhetően a betekintési szögekkel sem lesz baj, ami nem elhanyagolható ebben a szegmensben. Felbontás tekintetében nem lesz világbajnok, be kell érni 1366x768 képponttal, de 11,6 hüvelykes képátló mellett ez abszolút optimális, pláne a Chromebookok között.

Acer C738T Chromebook - egyelőre csak ez a rossz minőségű fotót tették közzé
Acer C738T Chromebook - egyelőre csak ezt a rossz minőségű fotót tették közzé (forrás: Winfuture.de)

Az 1,4 kilogrammos gép 19,2 milliméter vastag műanyag vázának belsejében a hírek szerint az Intel Braswell családból származó SoC dolgozik, konkrétan a négymagos Celeron N3150, amihez 4 GB RAM és 16 GB eMMC tároló társul. Az összeállításból nem hiányzik majd a Wi-Fi és Bluetooth sem, akárcsak a HD webkamera és a HDMI kimenet, USB-ből pedig egy-egy darab 2.0-ra és 3.0-ra is futja. Az akku kapacitása nem ismert, de 9,5 órás üzemidőre van kilátás.

Az Acer C738T Chromebook megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert, de piacra kerülése után hivatalos csatornán keresztül valószínűleg ez a modell sem lesz idehaza elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények