Hirdetés

Acer: desktop-notebook PCI Expresszel

Az Acer néhány héten belül új, asztali számítógépeket helyettesítő (desktop replacement, DTR) notebookszériát vezet be a piacra. Az Aspire 1800-asok 17 hüvelykes, széles, 1440x900 pixeles kijelzővel rendelkeznek, és az Intel 915P chipsetjére épülnek.

A sorozat első három modelljében egyaránt 2,8 GHz-en futó, 800 MHz-es rendszerbusszal, 1 MB L2-cache-sel szerelt, Hyper-Threading-es Pentium 4 520 processzor és 512 MB memória üzemel. A grafikáról egy ATI Mobility Radeon X600 chip gondoskodik, amely PCI Express x16 felületen kapcsolódik az északi hídhoz, és 64 MB saját memóriával gazdálkodhat.

A különbségek a meghajtók miatt adódnak: az egyes típusok 40, 60 és 80 GB-os merevlemezzel, illetve DVD/CD-R(W) kombóval vagy DVD-íróval kerülnek forgalomba. A – részben a chipset képességeiből adódó – funkcióbőséget a noteszgépek terén alighanem még szoknunk kell: Gigabit Ethernet, 802.11g vezeték nélküli hálózat, modem; (egyes modellekben) Bluetooth; infravörös, USB 2.0 és FireWire portok; VGA-, S-Video- és SPDIF-kimenet; PCMCIA-aljzat, valamint 5-in-1 kártyaolvasó. A rendszer opcionálisan analóg vagy digitális tévétunerrel bővíthető. Kép- és hanganyagok lejátszását az Aspire Arcade alkalmazáscsomag segíti, amelyet egy külön kis LCD-kijelző és gombsor egészít ki.

A gazdag felszereltségért persze kemény kompromisszumot kell kötni: a notebook tömege 4,5 kilogramm, akkumulátoros üzemideje pedig mindössze egy óra, ami csak konnektorközeli használatot tesz lehetővé. Operációs rendszerként Windows XP Home Edition szolgál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés