Acer Iconia B1-A71 – Hivatalosan is befutott a gyártó olcsó tabletje

Karácsony előtt egy blogbejegyzésben számoltunk be arról, hogy egy az FCC-től kiszivárgott információk szerint az Acer egy kifejezetten olcsó tabletet készít. Bár a hír hivatalos megerősítést nem kapott, de a képek és az adatok alapján kétség nem fért a belépőszintű tablet létezéséhez, ráadásul egyre elterjedtebb az az üzletpolitika is, miszerint a gyártók az élénk piaci érdeklődést figyelembe véve az alsóbb szegmens igényeit is igyekeznek kielégíteni.

A mai napon viszont hivatalosan is bejelentették az új jövevényt, amely az Iconia B1-A71 nevet viseli, valamint hazai vételáráról és a pontos specifikációról is lehullott a lepel, így végre világosan látszik a koncepció. A 7”-es képátlójú masina Barnes & Noble NOOKcolor hatású csapott sarkával és kék élével már megjelenésében sem akarja a felsőkategóriát utánozni, így a tábla nem komoly, hanem inkább fiatalos, már ha lehet egyáltalán egy ilyen jellegű termékkel kapcsolatban ezt a jelzőt használni.


[+]

Maga a panel nem nyújt különösebb izgalmakat: az 1024x600 pixeles kapacitív érintőkijelző kategóriájában teljesen átlagos. A középpontban egy duplamagos, 1,2 GHz-en ketyegő Mediatek MTK 8317T SoC szorgoskodik, amely a mindennapi tapogatás során valószínűleg használható teljesítményt nyújt majd. A rendszermemória mérete 512 MB, az adatok tárolására viszont 8 GB áll rendelkezésre, valamint a tárkapacitás microSD memóriakártyával igény esetén szabadon bővíthető.


[+]

Vezeték nélküli képességeire egy rossz szavunk nem lehet, az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi mellé Bluetooth 4.0 és GPS kompatibilitással is ellátták. Az aljzatok között csak a 3,5 mm-es headset csatlakozó és egy micro USB port található, de mivel elsősorban a tabletek világával ismerkedőknek, gyerekeknek és másodlagos táblának szánják, ezért HDMI kimenettel nem kívánták terhelni a büdzsét.


[+]

A 197,4 x 128,5 x 11,3 mm-es és 320 grammos Acer Iconia B1-A71 haza vételára 44 990 Ft lesz, vagyis a 99 dolláros árazással kapcsolatos híresztelések hamisnak bizonyultak, cserébe egy olyan kompromisszumos kis táblát kaptunk, amely még a mezőny zsúfoltsága ellenére is megtalálhatja célközönségét. Hazai forgalmazása január végén kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés