Acer T272HL: a spárgázó érintőkijelző

A Windows 8 érkezésével el kell fogadnunk azt a tényt, hogy hamarosan beköszönt az érintőkijelzők kora az asztali gépeknél is – legalábbis erre lehet számítani. Persze mindig lesznek olyanok, akik libabőrösek lesznek az ujjlenyomatoktól, így eszükbe sem jut majd ilyen kijelzőt vásárolni, így maradnak a jól bevált egér-billentyűzet, esetleg valamilyen asztali touchpad kombinációnál, de ezt majd az idő eldönti. Mindenesetre az első "fecskék" már a küszöbön vannak, ahogy azt a berlini IFA kiállításon és a Londoni Acer bejelentés alkalmával már lehetett látni – és ahol a címben szereplő Acer T272HL is megtapogatható volt.


[+]

A 27"-es, 10 pont egyidejű érzékelésére képes, széles látószögű monitorról korábban már megírtuk, hogy felbontása Full HD, ami ekkora képátlóhoz éppen elmegy, de most nem ragadnánk le szigorúan a technikai részleteknél, hiszen az érintős tulajdonságot leszámítva nem tud többet hasonló méretű és felbontású társainál. Sokkal érdekesebb az a fajta állványkialakítás, vagy nevezzünk inkább kitámasztónak, amit az Acer először alkalmaz monitorjainál, és amit most mi is szemügyre vehettünk.


[+]

Az L alakra hasonlító alumíniumláb akár 80 fokos dönthetőséget is megenged, ami roppant jól jöhet egy ilyen érintőkijelző esetében. Természetesen ez kizárja az egyéb állítási lehetőségeket, mint a klasszikus magasságállítás, vagy éppen a portré mód.


[+]

És itt most nem otthoni felhasználásban kell elsősorban gondolkodni (noha egy konyhában biztos jó hasznát lehetne venni, de az alap 30 fokos dőlésszög kicsit sok normál asztali használatra, munkára), hanem kiállítótermekben, irodákban, várótermekben, pultokkal ellátott helyiségekben, ahol ez a fajta extrém dönthetőség jól jöhet annak érdekében, hogy a kijelző mindig kézre álljon a böködéshez, akár anélkül, hogy le tudnánk elé ülni. Ráadásul egy 3 portos USB 3.0-s elosztó is helyet kapott rajta (ha már úgyis össze kell kötni USB-n a géppel az érintőképesség kiaknázása végett...), így szükség esetén az egér-billentyűzet kombó gyors csatlakoztatása is megoldható, és még marad hely egy pendrive-nak, tárolónak, esetleg egy webkamerának – ami ha a kávába beépítve érkezett volna, még nagyobbat üthetne.


[+]

Az Acer T272HL jövőre érkezik, de egyelőre nincs hivatalos ára, bár mi 100 000 forint feletti árcédulát vizionálunk.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • PH!TV – Acer T272HL, érints 27 colt

    Járt már érintőképernyős notebook a PH!TV-ben, és természetesen a tabletek is sűrűn megfordulnak a műsorban, de most először vendégeskedik ilyen monitor nálunk.

Előzmények