Hirdetés

Étvágygerjesztő Acer finomságok 2010 elejére

Nem egy szokványos, prezentálós, vetítős bemutatón jártunk tegnap. Az Acer inkább workshop jelleggel tálalta, mire számíthatunk tőlük 2010 első felében, szóval tapogattunk, próbálgattunk. Több újdonsággal, például az Ion 2-es netbookal vagy a K11 mini projektorral már találkozhattak olvasóink, de sok teljesen friss, csak a második negyedévben megjelenő modellt is megleshettünk. Kiállították például a hosszú akkumulátoros üzemidővel rendelkező Timeline széria legújabb változatát, ami már nem Intel CULV, hanem Core i processzorokra épül, de megjelenik benne az AMD Tigris platformja is. Kívülről a leglényegesebb változás a fémfedél és csuklótámasz. Igazi kuriózumként egy, az Everest által Core i5 U520-ként azonosított processzorral szerelt, 11,6”-os példányt csíptünk el. Ez a CPU minden bizonnyal a Core i5-520UM volt, melynek 1,06 GHz-es alapórajele 1,86 GHz-ig  emelkedhet, és lényegében a CULV vonal utódja. Gyors méréseink alapján teljesítménye nagyjából pariban volt az 1,30 GHz-es Core 2 Duo SU7300-zal.

Acer Timeline 2010

Teljesen és nagyon látványosan megújult az Acer Gemstone formaterve. Az új kabát kétszínű, szögletesre szabott, és szerintünk nagyon tetszetős. Kiemeli az Acer gépeit a konkurensek közül. Számunkra örömteli, hogy szigetes billentyűzetét nagyon korrekten oldották meg, szépen integrálták a gépházba, ráadásul a gombok nyomáskomfortja is rendben van. Egyedül a touchpad fényes, sima felülete tűnt kissé problémásnak, illetve nagyon sajnáljuk, hogy a burkolat világos része nem fémből készült. Jó hír, hogy ezek az igen tetszetős notebookok nem lesznek majd drágábbak a ma kapható Acer laptopoknál.

Acer Gemstone 2010

Szintén jelentős változáson esett át a kedvező árú Acer eMachine széria. Kívül-belül két színű, finoman lekerekített, klasszikus formát álmodtak neki a tervezők. Hardverben egyelőre a Core i széria aljára számíthatunk, így az árak továbbra is alacsonyan maradnak.

Acer eMachine 2010

Nem csak notebookokat mutatott az Acer. Az egyre divatosabb, "minden az egyben" LCD-PC-t is megcsodálhattuk, amely szintén Core i alapokra épít, érintőképernyős, és elég nagy teljesítményű grafikus kártyát szánnak bele. Szintén érdekes fejlesztés az az érintős monitor, amelynek kávájában kamera pásztáz, figyeli, mikor és hol nyúlunk a felületéhez. Egyelőre pontosabb információink nincsenek az Acer újdonságairól, csak annyit tudunk, hogy mindegyikkel találkozhatunk már a tavasz folyamán.

További képek az Acer újdonságairól a galériában.

Előzmények

Hirdetés