Aimpad: gamepad és billentyűzet házassága

A különféle extra és extrém játékvezérlőkkel Dunát lehet rekeszteni, ráadásul formára számos olyan is született már korábban, mint a Kickstarter projekt keretén belül készülő "Aimpad" névre keresztelt megoldás, ami viszont szolgáltatását tekintve egészen egyedi. Sokan kifejezetten ragaszkodnak a billentyűzethez még játékok közben is, pedig számos olyan játéktípus létezik (például szimulátorok, de még fps-ek is), ahol a digitális, on/off rendszerű vezérlés nem épp optimális, azaz pontatlan irányíthatóságot tesz csak lehetővé. Az Aimpad ezt a réteget célozza meg egy olyan kiegészítő billentyűzettel, melynek tradicionálisnak tűnő gombjai lehetővé teszik a joystickhez vagy gamepad analóg karjaihoz hasonlóan finom irányítást, miközben a másik kedvenc irányításért felelős eszközről, az egérről és annak precizitásáról sem kell lemondani.

Az Aimpad prototípusa - ilyenkor még nem a dizájn a fontos
Az Aimpad prototípusa - ilyenkor még nem a dizájn a fontos [+]

A tervek szerint az Aimpad lényegében ugyanazokat a Cherry MX kapcsolókat alkalmazza, mint sok más mechanikus gamer billentyűzet, azzal a kiegészítéssel, hogy ezek mindegyike alá egy infravörös LED kerül, aminek a fénye az adott gomb aljáról visszaverődik, ezt a visszaverődést pedig egy infravevő segítségével mérik. A visszaverődés mértéke alapján nagyjából 100 különböző nyomási szintet képes az eszköz megkülönböztetni, tehát az élmény nagyjából az analóg vezérlőkhöz hasonló lesz, de billentyűkkel megvalósítva.


[+]

Természetesen nem az összes gomb kapja meg ezt a funkciót, hanem a tervek szerint csak 8-10 darab, a maradék 20-24 hagyományos gomb lesz. Természetesen a fejlesztők a szoftveres támogatásról is gondoskodtak, amiért Pinnacle Game Profiler lenne a felelős, amivel a végletekig lehetne konfigurálni a termék gombjait az egyes programokhoz. Ez a program alapjáraton fizetős, de ez benne lenne a kész termék árában.

Annak érdekében, hogy az Aimpad túllépjen a prototípus fázison és megvásárolható termék legyen, a Kickstarter gyűjtés keretén belül egy híján 160 000 dollárra lenne szükség. A projekt egyelőre 8166 dollárnál áll, de még hátra van 33 nap, így még semmi sincs veszve. A végleges termék ára 179 dollár körül alakulhat, de az adakozók limitált számban már 119 dollárért hozzájuthatnak a termékhez, amint az elkészült - és ez már csak a gyűjtés sikerétől függ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés