Másfél centi vastag pico projektort dobott piacra az Aiptek

Az Aiptek október közepén jelezte, hogy a közeljövőben egy újabb kisméretű projektorral lépnek színre, és erre nem is kellett sokáig várni, hiszen néhány országban már meg is vásárolható a MobileCinema A50P típusjelzésű termék.

Aiptek MobileCinema A50P
Aiptek MobileCinema A50P

Az elnevezés meglehetősen fellengzős, hiszen az 540 dollárba kerülő modell maximális felbontása 640x480 képpont, legnagyobb fényereje pedig 35 ANSI lumen. A DLP technológiára épülő projektor állítólag képes akár egy 60 hüvelykes kép kivetítésére, a maximális kontrasztaránya pedig 1000:1. Viszont cserébe kicsi (132 x 71 x 15 mm), azaz mindössze másfél centiméter vastag, és könnyű, hiszen 170 grammot nyom, így egy meglehetősen mobilis termékről van szó.

Az első pillantásra egy szkennerre hasonlító vetítő lítiumion akkumulátora körülbelül kétórányi működésre elegendő energiát biztosít, lámpájának élettartama 20 000 óra. Elhelyeztek rajta egy micro HDMI csatlakozót és támogatja az MHL technológiát is, azaz képes a kompatibilis mobil eszközökről származó nagyfelbontású videók fogadására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés