3 centiméter vastag miniprojektor az Asustól

Bár a piko projektorok mindeddig nem feltétlenül váltották be a korábban hozzájuk fűzött vérmes reményeket, a vállalatok jó része kitart, és rendületlenül jelentkezik újabb és újabb termékeivel. Közéjük tartozik az Asus is, amely 2013 márciusának elején dobja piacra tavaly bemutatott vékony, és könnyű új vetítőjét.

Asus P1M
Asus P1M

A P1M típusjelzésű termék akkora, mint három egymásra pakolt CD tok  (125×130×33,5 mm), és mindössze 415 grammot nyom, azaz simán becsúsztatható egy nagyobb kabátzsebbe vagy egy kisebb táskába is akár. A DLP technológiára épülő projektor 1280x800 képpont megjelenítésére képes, legnagyobb valós kontrasztaránya 2000:1, maximális fényereje pedig 200 ANSI Lumen. A gyártó tehát a jelek szerint mindent megtett, hogy a legtöbbet kritizált paramétereken javítson, így ez az eszköz végre valóban használhatónak tűnik. LED lámpájának élettartama  30 000 óra, és egy méteres távolságról 40 hüvelykes kép kivetítését biztosítja.

A HDMI csatlakozó érthetetlen okból hiányzik róla, csak egy D-Sub és egy kompozit csatoló került rá. A beépített médialejátszójára az USB-porton vagy a kártyaolvasón keresztül juttathatóak el a filmek, fotók, zenék. Ez utóbbiak közül az MP3 mellett a WMA, AMR, APE, ASF, M4A, FLAC, OGG és WAV számok megszólalására ad módot. A képeknél a JPB, BMP és PNG kiterjesztésű fájlok jöhetnek szóba, a videók esetén pedig az AVI, MOV, MP4, 3GP és FLV formátumokkal boldogul. A 29 dB zajszintű, egy darab 2 wattos mono hangsugárzóval is megtámogatott mini projektor már Magyarországon is előrendelhető 147 000 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés