Full HD felbontásra képes IP dómkamerával újít az AirLive

A hálózati eszközök egyik ismert gyártója, az AirLive hamarosan piacra dobja a 2 megapixeles érzékelővel ellátott AirCam OD-2060HD hálózati dómkameráját. Mint azt a neve is mutatja, a CMOS érzékelővel szerelt kamera 1080p Full HD felbontású kép közvetítésére alkalmas, mindezt 30 képkocka/mp sebesség mellett. Az időjárás viszontagságainak és rongálásnak is ellenálló IP66 burkolatba épített egység PZT, azaz pan-tilt-zoom (355 fokos forgatás, 90 fokos döntés, nagyítás) funkcióval is rendelkezik, így nagyobb területek is megfigyelhetők, mintha csak egy fixen beállított kamerát használnánk. A forgatás és döntés sebessége másodpercenként minimum 1, maximum 90 fok lehet.

Az OD-2060HD önmagában nem használható alacsony fényerejű vagy teljesen sötét környezetben, ugyanis nem rendelkezik komplett infra rendszerrel. Kapott viszont egy mechanikusan mozgatható IR szűrőt, amit egy külső, infra tartományban üzemelő fényforrással párosítva lehetővé válik a sötétben való alkalmazás is. Szintén fontos megemlíteni, hogy a gyártó kültéri kameraként emlegeti az új modellt, de a specifikációk között az üzemeltetés hőmérsékleti tartománya 0-40°C lehet, tehát ez némileg behatárolja a lehetőségeket.


[+]

A csatlakozás 10/100 Ethernet porton, szabványos RJ-45 csatlakozóval ellátott UTP kábellel történik, míg a 12 voltot igénylő tápellátást saját adapterével vagy PoE (Power over Ethernet) segítségével biztosíthatjuk. Ezen felül a kamera BNC kompozit videokimenettel is rendelkezik, valamint bővíthető mikrofonnal és hangszóróval, az ehhez szükséges jack ki- és bemenetek rendelkezésre állnak.

A kamera által vett képet mobiltelefonnal, PC-s/Mac-es böngészőből vagy médialejátszóval, továbbá a mellékelt, Windows kompatibilis CamPro Express szoftverrel nézhetjük (minden esetben legfeljebb 20 felhasználóig), utóbbival pedig egyéb beállításokat is végrehajthatunk, és több kamera képét is megfigyelhetjük. Természetesen a képességek közül nem marad ki a 10 zónára bontott mozgásérzékelés, 16 előre beprogramozható pásztázási útvonal és a különféle riasztási értesítések (e-mail, FTP, NAS mentés stb).

A gyártó árat egyelőre nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés