Hirdetés

Akkumulátorgyilkos a Windows 7?

A Microsoft a legújabb Windows 7 névre keresztelt operációs rendszerét innovatívnak hirdette az energiagazdálkodás területén. Nos ez az állítás alapvetően igaz is, de számos felhasználó panaszkodik a szoftver működésére, ami a visszajelzések alapján nem mentes a komolyabb problémáktól. A beszámolók alapján a Windows 7 több esetben is tévesen határozza meg a notebookakkumulátorok töltöttségi szintjét, így teljesen értelmetlen szituációkban javasolja a használt akkumulátor cseréjét, amivel a hardver más operációs rendszer esetében tökéletesen üzemel.

A Microsoft már tud a problémáról és az érintett gyártókkal közösen vizsgálják a jelenséget. Mivel a Windows 7 a BIOS-ból olvassa ki a telep állapotára vonatkozó adatokat, így jó esély van a hiba BIOS frissítéssel való orvoslására.


(forrás: IT Café)

Érdekesség, hogy a visszajelzések alapján az is felmerült, hogy a Windows 7 teszi tönkre az akkumulátort, hiszen számos felhasználó beszámolt arról, hogy a telep a Microsoft új operációs rendszerének telepítése után már szoftvertől függetlenül, folyamatosan hibásan üzemel. Egyelőre nincs konkrét bizonyíték arra, hogy szó szerint akkumulátorgyilkos lenne a Windows 7, sőt nagyon nehezen képzelhető el, hogy a szoftver konkrétan tönkre teszi a hardvert.

Az üzemidőre és a hibás akkumulátorkezelésre vonatkozó problémáról a Microsoft a későbbiekben konkrét tájékoztatást fog adni, amely taglalja a hiba részleges elhárítását, amíg a tényleges javítások meg nem érkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés