Hirdetés

Az Alienware is csatlakozik a vékony gémer notebookok trendmenetéhez

Az új mobilgép a gyártó első karcsúsított dizájnnal megáldott játékos laptopja, és őszintén reméljük, hogy nem lesz probléma a melegedéssel.

A Dell égisze alá tartozó Alienware-ről nehéz elképzelni, hogy nem terveztek még igazán vékony gémer notebookot, de bizony ebből a sikkből kimaradtak. Ugyanakkor ami késik, az nem múlik, így megérkezett a 2,2 kg-ot nyomó Alienware m15, amely az Alienware 13-as szériánál 14 százalékkal vékonyabb, és annak ellenére, hogy kijelzőjének átmérője 2,3 hüvelykkel nagyobb, összességében 20 százalékkal könnyebb is. Processzor tekintetében négymagos Intel Core i5-8300H vagy hatmagos i7-8750H közül választhatunk, míg a grafikus vezérlő az NVIDIA GeForce GTX 1060, illetve GTX 1070 Max-Q opciók közül kerülhet ki. A memória igen combos: 32 GB SO-DIMM DDR4 RAM-mal érkeznek a gépek, de tárhelyet illetően sincs okuk a szégyenkezésre, hiszen SSD-ből maximum 1 TB-os méretig mehetünk el, megtoldva ezt még egy 1 TB-os hibrid meghajtóval.


[+]

A belépőszintű modell egy mindössze 60 Hz-es, 1080p-s kijelzővel rendelkezik, de van lehetőségünk ugyanezen a felbontáson maradva 144 Hz-es panelt is vásárolni. A nagyon elszántak akár a 4K és 60 Hz kombinációját is favorizálhatják, de a 144 Hz-es verzió minden bizonnyal jobb választás lehet - főleg, hogy ilyen képpontsűrűség létjogosultsága ekkora képátló mellett némileg megkérdőjelezhető. Az alap 60 wattórás akkumulátor helyett igényelhetünk 90 wattórásat is, amivel 10,6 órányi folyamatos videólejátszást ígér a vállalat.


[+]

A masinák várhatóan október 25-én kerülnek kereskedelmi forgalomba, 1300 dolláros alapár mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés