Te vagy az, GLaDOS?

Az Alienware kompakt asztali újdonságába komoly hardver fér, ellenben egy kissé úgy fest, mintha a Portal című játékból szalajtották volna.

2019 elején az Alienware bemutatta a "Legend" névre hallgató új, futurisztikus dizájnját, amiről semmiképpen sem lehet azt mondani, hogy küllem szempontjából beáll a cég versenytársai által produkált termékek sorába. Eddig a Dell tulajdonában lévő márka laptopokkal és kijelzőkkel örvendeztette meg a nagyérdeműt, de most itt van a Legend "köntöst" viselő, fekete (Dark Side of the Moon) és fehér-fekete (Lunar Light) színekben elérhető, microATX-es asztali gép, az Aurora R9.

Alienware Aurora R9 Lunar Light
Alienware Aurora R9 Lunar Light [+]

A masina alapja egy Intel Z370-es lapkakészletre épülő deszka, ami támogatja a kékek kilencedik generációs processzorait, egészen Core i9-ig. Komoly teljesítmény mellé kell a hőmenedzsment, ezért a vas központi egységét egy "földönkívüli" logót viselő, zárt rendszerű, egyedi vizes loop hűti, de a mérnökök nem feledkeztek el a házban uralkodó légáramlatok fontosságáról sem. A kérhető memória zenitje 64 GB-nyi, 3200 MHz-es Kingston HyperX DDR4 modulban határoztatott meg, háttértároló gyanánt pedig vagy egy 2 TB-os méretig dagadó, M.2-es (PCI Express 3.0 x4) SSD-t, vagy egy Intel Optane SSD-t, plusz egy 2 TB-os, 7200 rpm-es merevlemezt zsákolhatunk be.

Alienware Aurora R9 Dark Side of the Moon
Alienware Aurora R9 Dark Side of the Moon [+]

Videokártya frontján mehetünk AMD és NVIDIA irányba egyaránt, de a csúcsmodellek egy GeForce RTX 2080 Ti-t vagy két GeForce RTX 2080-at fognak hadrendbe állítani. A kapcsolódásról a Killer E2500 kontroller vezérelte, gigabites ethernet port és egy Wi-Fi 5 vagy Wi-Fi 6 adapter gondoskodik, miközben a szokásos USB 3.1 Gen 1 Type-A és Type-C, illetve USB 2.0 konnektorokat is megtalálhatjuk az I/O részlegen.


[+]

Némi díszkivilágítást szintúgy kapunk a pénzünkért, hiszen a két- vagy háromzónás AlienFX RGB továbbra is a csomag részét képezi. Ahogy az a brand gépeinél lenni szokott, a későbbiek folyamán könnyedén fejleszthetjük a szerszám nélkül szerelhető konfiguráció elemeit, de arra nem árt figyelnünk, hogy a belépőszinthez közelebbi modellek "csak" 460 wattos tápegységet kapnak a gyártósoron.


[+]

A választható elemek kombinációs listája terjedelmes, ennélfogva az opciókat - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - egy kép formájában beillesztett, részletes felsorolásban mutatjuk be.


[+]

Az Aurora R9-esek már rendelhető státuszban vannak; fogyasztói áruk 970 dollárról indul, a határ pedig a csillagos ég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés