Optimalizálja a Ryzenek teljesítményét az AMD új mikrokódja

A Combo-AM4 1.0.0.4-es verziójú AGESA frissítés némileg nagyobb összes magra vonatkozó turbót tesz lehetévő, és még a bootidő is javul.

Az AMD elérhetővé tette a partnereinek a Combo-AM4 1.0.0.4-es (Patch B) verziójú AGESA frissítést, amely egy alapvető optimalizálásnak számít, így számos korábbi munka gyümölcse érik igazán be. Az egyik lényeges eredmény a Combo-AM4 1.0.0.3ABBA verzióban bevezetett újítás továbbfejlesztése. A korábbi mikrokódban megjelent az a képesség, amely a processzor üzemfeszültségét alacsonyabb szinten tudja tartani, méghozzá azáltal, hogy kiszűri az enyhe terhelésű alkalmazások órajel- és feszültségváltozásra vonatkozó igényeit. Ezt az eljárást részben kiterjesztette a cég a komplexebb körülményekre is, amely ahhoz vezet, hogy az összes magra vonatkozó turbó is hatékonyabb lehet, azaz vagy magasabb órajel érhető el a korábbinál, vagy tovább lehet tartani az adott órajelszintet. Az egész nagyon alkalmazásfüggő, de kis gyorsulást el lehet majd érni azokban a programokban, amelyek az összes magot leterhelik.

A másik lényeges változás a bootidő optimalizálása, az új mikrokóddal ugyanis akár 20%-kal gyorsabban lehet majd bejutni a BIOS-ba.

A Combo-AM4 1.0.0.4-es (Patch B) verziójú AGESA már elkészült, és az alaplapgyártók megkapták a szükséges állományokat. Ezekre a következő napokban vagy hetekben adnak majd ki új BIOS-okat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés