Hirdetés

AMD: Jól halad a 32 nm-es gyártástechnológia fejlesztése

Dirk Meyer

A múlt héten beszámoltunk a The Foundry Company megalakulásáról, aminek eredményeképpen az AMD kiszervezi a processzorok gyártását. Az üzlet a mai nap folyamán fog lezárulni, az AMD pedig az új cég 34,4%-át fogja birtokolni.

Dirk Meyer az AMD elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy elégedettek a megállapodással, amelynek eredményeképpen az AMD 800 millió dollár tőkéhez jutott. A vállalat vezetője elmondta, hogy a 32 nm-es gyártástechnológia fejlesztése rendkívül jó ütemben halad, az új eljárásra épülő processzorok 2010 nyarán fognak megjelenni, a nagy volumenű gyártás pedig 2010 végére indul be. Az elnök továbbá megjegyezte, hogy a grafikus processzorokat és az alaplapi lapkakészleteket továbbra is a TSMC és az UMC segítségével gyártják.

Dirk Meyer szerint a gyártás kiszervezése megkönnyíti majd az AMD helyzetét, mivel a vállalat teljes erejével a jövőben megjelenő lapkák fejlesztésére koncentrálhat. Természetesen beszámolt a vállalat notebookokkal kapcsolatos terveiről is, melyek – elmondása szerint – az emberek igényeihez alkalmazkodnak. Az AMD az ultrahordozható notebookos platformokra rendkívül tág specifikációkat ad meg, így a gyártók a tervezésnél sokkal szabadabban alakíthatják, fejleszthetik termékeiket. Az Intel féle netbookrendszer sok szempontból szigorúbb előírásokat alkalmaz, melyek főleg a kijelző méretére vannak negatív hatással. A vállalat vezetője az Apple Macbook Air típusú termékéhez hasonlította az új platformot, megfelelő 13-15 hüvelykes kijelzővel, vékony kialakítással és alacsony tömeggel a könnyű hordozhatóság végett. Továbbá kiemelte, hogy a Radeon grafikus processzoroknak hála, a komolyabb multimédiás élményről sem kell lemondani. Várhatóan a marketing is erősen épít majd a Radeon rendszerek erejére, hiszen az Intel grafikus processzorai ezen a ponton komoly technológiai hátrányban vannak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés