AMD Opteron processzorok a DELL kínálatában!

Mielőtt mindenki arról fantáziálna, hogy mit fog csinálni az AMD, amikor végleg kiszorítja a piacról az Intelt, némi mértéktartásra intenénk olvasóinkat. Mert hiszen mi is történt pontosan?

A DELL tradicionálisan kizárólag Intel processzorokkal foglalkozik. Így volt ez mindig, és így van ez most is. Párszor hallottunk már pletykákat arról, hogy fontolgatják, hogy AMD alapú rendszereket is szállítsanak, de ezek a hírek végül valóban csak pletyka szinten maradtak. A DELL hű maradt az Intelhez, és az ilyen "AMD-s sztorikat" leginkább arra használta, hogy kedvezőbb alkupozícióba kerüljön az Intelnél.

Könnyen lehet, hogy most sincs másként. Az egyetlen óriási különbség, hogy a DELL most hivatalosan is megerősítette, hogy valóban komolyan fontolgatják az AMD Opteron (Sledgehammer, x86-64, szerver család) felvételét a szerver vonalukba. Randy Groves, a DELL vállalati rendszerekért felelős alelnöke szerint ugyanis "Most állt elő először az a helyzet, hogy az AMD egy olyan terméket kínál, ami többről szól, mint az alacsony ár. Ezt nekünk nagyon komolyan kell vennünk."

Mit jelent mindez?

A DELL "életében" először, de elismerte, hogy nagyon komolyan fontolgatják, hogy egy bizonyos AMD processzort is felvegyenek a kínálatukba. Tehát hivatalos megerősítést nyert, hogy a DELL lehet, hogy részben az Opteron mellett teszi le a voksát.

Láthatjuk, hogy mindebből még semmi sem következik, a DELL semmit sem ígért. Azt is láthatjuk viszont, hogy ez még mindig több, mint amit az AMD náluk valaha is elért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés