Hirdetés

A sírokra és az űrre koncentrál az új Radeon Software

A 18.9.1-es eszközillesztő némi hibajavítást is hozott, de ez megszokottnak mondható.

Az AMD elérhetővé tette a 18.9.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Shadow of the Tomb Raider és a Star Control: Origins című játékhoz kínál új vagy frissített profilt.

A fentiek mellett hibajavításokra is sor került, így a FreeSync mostantól működni fog a Monster Hunter: World futtatása során, illetve bizonyos DirectX 12 API-t használó játékok is stabilabban fognak működni Radeon ReLive használatakor a Radeon R9 290 és 390 sorozatú VGA-kon. Általánosabb korrekció, hogy a Radeon Settings menüpont mostantól mindig meg fog jelenni az asztal kontextusmenüjében, illetve hibaüzenetek sem várhatók többet a meghajtó és a Radeon Settings verziójának eltéréséből. Az a gond is megoldódott, amely következtében bizonyos konfigurációkon, kettő vagy több kijelzőt használva, de egyet minimum kikapcsolva rendszerszintű lagok és kurzorakadások keletkeztek. Végül az AMD Link alkalmazással kapcsolatban volt egy olyan probléma is, amely nem engedte a hitelesítést az Android 9 Pie eszközökön, viszont már ez is a múlté.

A 18.9.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali Ryzen 3 2200G és Ryzen 5 2400G SoC APU-kat, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.9.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés