Feltűnt az AMD Rome platformja a SiSoftware adatbázisában

Gyorsítótárral brutálisan ki van tömve a Zen 2, 64 maggal majdnem 300 MB-ról beszélünk.

A hónap elején írtunk az AMD Rome platformjáról, illetve a Zen 2 processzormagról, és a linkelt hírünkből az is kiderült, hogy az új rendszernél a tokozás közepén pózoló, 14 nm-es I/O lapka mellé nyolc darab 7 nm-es CPU chiplet kerül. Ezt természetesen egy fotón is megmutatta a cég, de az alapvető információkon túl nem beszéltek például arról, hogy mennyi gyorsítótár került a rendszerbe. Szerencsére a termékminták már ott vannak a partnereknél, és ilyenkor van esély rá, hogy a SiSoftware adatbázisában megjelenik a platform, ami így is történt a Rome kódnevű fejlesztés esetében is.

A nyolc darab CPU chipletet tartalmazó konfigurációban 64 darab 512 kB-os L2 cache található, ami nyilván a 64 maghoz kapcsolódik, míg az L3 gyorsítótárak 16 darab 16 MB-os részre vannak osztva. Ebből az látszik, hogy egy CPU chipleten belül két CCX-re vannak bontva a magok, egy CCX pedig négyet tartalmaz. A CCX-ek és lényegében a CPU chipletek között megosztott L3 gyorsítótár így összességében 256 MB-os.

A korábban kiszivárgott, illetve az új adatokat látva roppant kellemetlen ellenfélnek tűnik a Rome platform, gyakorlatilag minden területen rálicitál az elődre, sokszor nem is kevéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés