Hirdetés

Chipletet parkoltató modult is kaptak a játékra tervezett új Ryzenek

A PPM Provisioning File Driver a megfelelő erőforrásokra kényszeríti az egyes alkalmazásokat.

A hét elején írtunk arról, hogy miképpen működnek a gyorsítótárral kitömött kétchipletes Ryzenek. Abban a cikkben a 3D V-Cache Performance Optimizer modul lényegét fejtettük ki, amely a 5.01.03.005-ös, vagy újabb chipset szoftveren keresztül szerezhető be.

[+]

Az említett modul mellé bekerült még az úgynevezett PPM Provisioning File Driver is, ami a játékok futtatásakor tud hasznos lenni. Ahhoz, hogy működjön, engedélyezni kell a Windowsban az úgynevezett Game Mode-ot, ami tulajdonképpen arra jó, hogy jelezze az operációs rendszer felé, hogy egy játék fut. Ezt az információt szerzi be maga az említett modul is, így az adott játékot az egyik, jellemzően a 3D V-Cache gyorstótárral rendelkező chipletre tudja kényszeríteni, míg a másik chipletet lényegében parkoltatja. Ez alól csak az az eset jelent kivételt, ha a futtatandó szálak száma elég magas, mivel ilyenkor a leparkolt chipletet újra aktiválja a rendszer, biztosítva az többleterőforrást a feladatoknak.

Fontos kiemelni, hogy inaktív Game Mode mellett az előbbi szoftveres megoldás nem működik, tehát az új Ryzen 9 7900X3D és 7950X3D processzorok a legjobb teljesítményt akkor adják le, ha az AMD erre szabott moduljai képesek beazonosítani a játékokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés