Gyorsít a száguldó cirkuszon az új AMD Software

A 22.6.1-es – WHQL aláírással rendelkező – szoftvercsomag pár hibajavítást is eszközölt.

Az AMD elérhetővé tette a 22.6.1-es verziószámú AMD Software kiadást, amely az F1 2022 című játékhoz kínál frissített profil. A szóban forgó alkalmazás esetben ez akár 4-6 százalékkal jobb teljesítményt is ad az előző eszközillesztőhöz viszonyítva, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 6750 XT, 6800 XT és 6950 XT VGA-k erejéig tesztelte le. Természetesen más grafikus vezérlőkkel is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezt a vállalat konkrétan nem mérte ki. Ezen túlmenően a Windows 11 22H2-es előzetes frissítés kezelése is megoldott.

A friss csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megszűnik az Overwatch című játékban tapasztalható akadozás, illetve a Fortnite DirectX 11-es módjában bizonyos grafikus vezérlők mellett előforduló teljesítményesés
  • Többet nem fog a szükségesnél nagyobb processzorterhelést eredményezni az Instant Replay funkció az egyes VGA-kon
  • Mostantól biztos megjelenik a ventilátorbeállítás paraméterezése a funkciót támogató Radeon grafikus vezérlőkön

A 22.6.1-es verziójú, frissített Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 22.6.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés