Szétválasztotta a régi és az új Radeonok terméktámogatását az AMD

A Polaris és a Vega dizájnokhoz továbbra is lesz friss meghajtó, de egy alternatív csomag formájában.

A tegnapi napon jelent meg a 23.9.2-es, WHQL aláírással rendelkező AMD Software, amely kapcsán megfigyelhető volt, hogy nem tartalmaz támogatást a Polaris és a Vega dizájnokhoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az idősödő Radeonok tulajdonosai parlagon maradnának, pusztán arról van szó, hogy a cég szétválasztotta a régi és az újabb VGA-k terméktámogatását.

Az okokról érdeklődtünk, és megtudtuk, hogy annyira eltérnek az RDNA és a GCN dizájnok, hogy az újabb technológiákat az utóbbi architektúrát használó termékcsaládok úgy sem tudják támogatni, viszont nehézkes mindkét rendszerre optimális működést biztosítani egységes csomaggal. Ezáltal mostantól az AMD Software-ekből lesz egy RDNA-ra tervezett csomag, illetve egy GCN-re telepíthető alapverzió.

A különbségek tekintetében az RDNA-ra optimalizált meghajtó a 23.20-as főverziót használja, míg a GCN-es társa a 23.19-est. Utóbbiból hiányoznak a legújabb, GCN által amúgy sem támogatható technológiák implementációi, cserében az eszközillesztő működése jobban rá van szabva a célzott hardverekre, beleértve a shader fordító optimalizálási rutinjait.

A 23.9.2-es, WHQL aláírással rendelkező AMD Software, GCN architektúrákat célzó verziója a Lies of P, a Party Animals és a The Crew Motorfest című játékokhoz kínál megfelelő profilt, továbbá a Vega és Polaris dizájnokat használó VGA-kat, illetve az ilyen IGP-vel rendelkező APU-kat támogatja.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.2-es Polaris és Vega szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés