Visszavonta a legújabb meghajtóját az AMD

A Valve figyelmeztette a játékosokat, hogy ne kapcsolják be az Anti-Lag+ funkciót.

Az AMD az előző héten adta ki a 23.10.1-es AMD Software meghajtót, amely többek között Radeon Anti-Lag+ támogatást biztosított a Counter-Strike 2 című játékhoz. Később azonban a Valve figyelmeztette a játékosokat, hogy ne kapcsolják be az Anti-Lag+ technológiát, mert ez az eredeti Anti-Laggal ellentétben nem általános megoldás, amit a VAC (Valve Anti-Cheat) rendszer csalásként értelmezhet.

Az AMD az érintett meghajtót eltávolította, a Valve pedig ígéretet tett arra, hogy amikor megkapják a frissítést, akkor elvégezhetik az érintett felhasználók azonosítását, ami után visszavonják a letiltásukat.

Egyébként nem ez az első probléma a Counter-Strike 2 kapcsán, amibe a VAC belefutott. A hónap elején a Windows 7 operációs rendszert futtató játékosokat kezdte el indokolatlanul kitiltani, de a Valve azóta kijavította a hibát, és visszaengedte az érintetteket.

A fentiekhez hasonló lehet a helyzet az Apex Legends esetében, ahol az EAC (EasyAntiCheat) szintén értelmezheti csalásnak az Anti-Lag+ eljárást. Erre az Electronic Arts úgy reagált, hogy már vizsgálják a kialakult helyzetet, és értesítik az érintetteket, ha új fejlemény van. Addig viszont nem érdemes egymás után újra és újra fellebbezni, mert a vizsgálat eredménye ugyanaz lesz, amíg az Electronic Arts nincs minden adat birtokában.

Felmerültek még egyéb címek, de azt fontos tudni, hogy ha egy alkalmazás csalás elleni védelme az Anti-Lag+ eljárást csalásnak értelmezi, akkor az kitiltással jár, nem pedig instabilitással. Vannak olyan online játékok is, ahol nincs gond a technológia bekapcsolásából, ez nagyrészt függ attól, hogy a csalás elleni rendszer mit tekint megengedettnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés