Apple Mac mini hasonmást készített a Dell

A Dell fényes, fekete nettopjáról augusztusban röppentek fel először hírek, de nem voltak túl bőbeszédűek. Gyakorlatilag néhány képen kívül semmit nem lehetett tudni, csak a tippelgetések mentek, azok is többnyire a csatlakozókra alapozva. A stílusos számítógépről sokaknak az Apple Mac minije ugrott be először, ami nem is csoda, hiszen az íves formák, az kialakítása nagyon hasonló volt.

Most azonban sok új információra derült fény a Dell Zino HD-val kapcsolatban. Két típus lesz elérhető, az Inspiron 300 és 400 modellek. Az előzetes jóslatokkal ellentétben a gépek nem az NVIDIA Ion platformjára épülnek. A 300 lesz az olcsóbb, egyszerűbb konfigurációjú. Ebbe Atom processzor kerül 1 GB 533 MHz-s DDR2 memóriával és integrált Intel GMA950 videókártyával. Mindez Intel 945GC chipsetre építve, ami 2.1-es HD hangkimenetet is biztosít. Háttértárként 3,5 colos SATA merevlemez lesz benne, az optikai meghajtók szerepét pedig a DVD-író tölti be, továbbá egy kártyaolvasót is találunk majd rajta.

Az Inspiron 400 már komolyabb gép. Az RS780G chipsetre épülő modellnek Athlon vagy Athlon X2 processzora lesz, ami mellé akár 8 GB 800 MHz-es rendszermemóriát is pakolhatunk. A videokártya lehet integrált, de választható az ATI Mobility Radeon 4330 diszkrét kártyája is. A háttértár ebben az esetben is 3,5 hüvelykes. Az optikai meghajtó esetében DVD vagy Blu-Ray-író mellé tehetjük le a voksunkat. A 400-asbam már lesz Gigabit Ethernet port, N-es Wi-Fi kártya, D-Sub és HDMI képkimenet, valamint két darab eSATA aljzat is. A számítógépek támogatni fogják a Windows XP, Vista, Windows 7, illetve az Ubuntu operációs rendszereket is.


Forrás: Engadget.com

Néhány további szárazabb adat szerint a kisebbik nettop tömege 1,6 kg lesz a nagyobbik 2 kg-jával szemben, míg a méretük mindkét esetben 198 x 198 x 89 mm. A masinákon két USB aljzat és négy az egyben kártyaolvasó is van. Az Inspironok teteje cserélhető, így teljesen személyre lehet majd szabni őket. A Dell az árakat még mindig nem árulta el, ahogy a pontos megjelenési dátumot sem, de ez utóbbi valószínűleg október 22-e környékére tehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés