Hirdetés

APU helyett CPU-val tripláz az AMD a beágyazott rendszerek piacán

Az AMD az elmúlt év közepén jelentette be a beágyazott rendszerek piacára szánt R szériás APU-kat. Ezek most kiegészültek három processzorral, melyekben letiltásra került az IGP. Tekintve a beágyazott rendszerekre vonatkozó igényeket ez nem tűnik logikus döntésnek, de az árat figyelembe véve az új CPU-k a korábbi APU-knál jóval olcsóbb megoldások lesznek.

A friss trió egyébként a Trinity kódnevű lapkára épül, de mivel nem aktív bennük az IGP, így csak a processzormagok oldaláról jellemezhetők a termékek. Erről az alábbi táblázat ad bővebb tájékoztatást:

AMD Trinity - R szériás CPU-k a beágyazott rendszerekbe
Típus Órajel / Turbó órajel
L2 cache Fogyasztás (TDP)
RE264X (4 mag) 2,3/3,2 GHz
2 x 2 MB
35 W
RE272X (2 mag) 2,7/3,2 GHz 2 x 2 MB 35 W
RE264X (2 mag) 2,2/2,8 GHz 1 MB 17 W

Az újdonságok kétcsatornás memóriavezérlője maximum 1866 MHz-es effektív órajelen üzemelő DDR3-as modulokat támogat, illetve a PCI Express vezérlő aktív maradt. A 24 csatorna természetesen szabadon felhasználható az adott termék igényei szerint, de az IGP hiányára mindenképp reagálni kell, így az AMD a Radeon E6460-as és E6760-as VGA-kat kínálja a processzorok mellé. Mindezt egy promóciós program keretében, amellyel a partnerek 20%-ot is megspórolhatnak a termékek listaárából.

A promóció egyébként nem rossz üzlet a partnereknek. Hiszen nagyon olcsón szerezhetnek komplett platformot a beágyazott rendszerekhez, ráadásul olyat, ami hat kijelző meghajtását is megoldja. Persze mérlegelni kell azt is, hogy a Venus MCM kódnevű fejlesztés debütálása nincs messze, így nem véletlen ez a promóció sem, de az biztos, hogy az új generációs beágyazott piacra szánt Radeon nem lesz túl olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés