Aspire Predator: csúcs-PC játékosoknak

Csúcskategóriás, kifejezetten játékosoknak szánt, küllemében is formabontó számítógéppel jelentkezik az Acer. Az Aspire Predator négymagos Intel Core 2 Extreme processzor és NVIDIA nForce 780i SLI chipsetes alaplap köré épül, legfeljebb 8 GB rendszermemóriával és erőteljes grafikus alrendszerrel szolgál. Utóbbi legalább két videokártyából áll, de választható például háromutas SLI is GeForce 9800 GTX-alapokon, két darab GeForce 9800 GX2-vel pedig már négy GPU ereje adható össze.

Acer Aspire Predator

A fölfelé nyíló ajtó mögött két optikai meghajtónak van hely, gyárilag vagy egy DVD-író egységet, vagy DVD-t író, HD DVD-t és BD-t olvasó kombót, vagy pedig egy Blu-ray-írót szerelnek a gépbe. Középtájon láthatók a memóriakártya-olvasó nyílásai, de a merevlemezek is elérhetők kívülről. Alul, egy újabb ajtó mögött ugyanis négy EasySwap HDD-keret kapott helyet, melyeknek köszönhetően akár menet közben is cserélhetők a SATA meghajtók. Az alaplap RAID 0, 1, 1+0 és 5 kötetek kialakítását is támogatja, a konfigurációs lehetőségek között pedig 7200 mellett 10 000 rpm fordulatszámú (WD Raptor) merevlemezek is megtalálhatók.

Acer Aspire Predator

A processzor hűtését kompakt, zárt rendszerű vizes hűtőre bízták, és nem feledkeztek meg a tuningról sem, ráadásul balsikerű kísérleteket a külső CMOS clear gombbal lehet helyrehozni. Az opcionális alkatrészek között van tévétuner, Sound Blaster X-Fi hangkártya, Wi-Fi vezérlő, sőt modem is, míg a dupla Gigabit Ethernet interfész az alapfelszerelés része. Természetesen az Acer stílusban és tudásban a Predatorhoz illő további perifériákat, például monitort, Logitech játékos egeret és billentyűzetet is kínál. A csúcs-PC hat nyugat-európai országban hamarosan az üzletekbe kerül, négyféle konfigurációjának (Sniper, Trooper, Crusher és Eliminator) ára várhatóan 1700 és 4000 euró között alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés