Hirdetés

Bejelentette a Dynamic Lighting támogatását az ASRock

Az alaplapgyártó elsőként repült rá a Microsoft saját, RGB LED szinkronizációs moduljára.

Még az év elején írtunk arról, hogy komolyan veszi a Microsoft az RGB LED-ek szinkronizálását, amely funkció végül Dynamic Lighting néven érkezett meg a 23H2-es Windows 11 verzióba. Ez a modul lényegében segédszoftver telepítése nélkül képes a különféle RGB LED-ek szinkronizálására, ami komoly előrelépésnek számít, hiszen manapság számos eltérő, gyártói alternatíva létezik.


(forrás: ASRock) [+]

A Dynamic Lighting ugyanakkor igényli a gyártók támogatását, az eszköz firmware-ének ugyanis kezelnie kell az operációs rendszertől kapott parancsokat. Ezt az ASRock most meg is lépte, így a legtöbb Intel 600 és 700, illetve AMD B550, X570, A620, B650 és X670 típusú vezérlőhíddal felszerelt alaplap megkapta azt a béta állapotú firmware-t, ami a Microsoft Dynamic Lighting képességeit le tudja kezelni.

Az ASRock szerint a saját RGB LED szinkronizálásuk is üzemképes marad, de ehhez le kell tiltani a Windows 11-ben a Dynamic Lighting funkciót, tehát vagy az egyik, vagy a másik modul működik, egyszerre a kettő nem kompatibilis.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés