ASUS blog: OLED és 5G az üzlethez

Az ASUS nemcsak a multimédiás ultrabookoknál, de az üzleti modelleknél is kihasználja a legmodernebb technológiát.

Az ASUS termékpalettájával kapcsolatban már többször is szó esett az OLED panelek térhódításáról, legyen szó akár a notebookokról, akár a monitorokról. Ennek a technológiának a kapcsán a gyártó elsősorban az óriási színteret, a (szinte) végtelen kontrasztarányt, illetve a fényerő változtatásától független színtérlefedettséget szereti kiemelni, így nem csoda, hogy főleg a grafikus munkákhoz szánt ProArt családoknál, illetve a felsőkategóriás ultrabookoknál találkozhatunk vele. De nem kizárólag, hiszen például OLED-del érkezik már VivoBook is, sőt, a teljes mértékben üzleti felhasználókat célzó ExpertBook családban is találkozhatunk vele, ahol kérhető OLED-del a tabletként is használható B5 Flip.

ExpertBook B5 Flip
ExpertBook B5 Flip [+]

Ez a 13,3 hüvelykes, 1,3 kg tömegű, 309 x 211 x 17 mm méretű üzleti, 2 az 1-ben noteszgép 11. generációs Intel processzorokra épít, és memóriából maximum 48 GB (16 GB az alaplapon, és egy 32 GB-os modul a SO-DIMM foglalatban), háttértárból legfeljebb két 1 TB-os NVMe SSD kerülhet bele. A gépház oldalán egy Type-A (USB 3.2 Gen2) és két Type-C konnektor található, utóbbiak Thunderbolt 4 interfészt kínálnak, és kijelző- illetve töltőcsatlakozóként is használhatók. Ezeken kívül van még egy micro HDMI port is, amely a mellékelt adapterrel Gigabit Ethernetként működik, valamint egy HDMI 2.0b és kombinált hangcsatlakozó is került a gépre.

ExpertBook B5 Flip
ExpertBook B5 Flip [+]

A készülék már említett hívószava az OLED képernyő (az opciók között egyébként egy klasszikus IPS panel is megtalálható, Full HD felbontással), amely 400 nites maximális fénysűrűséget, a DCI-P3 színtér 100%-os lefedését, illetve pontos (Pantone tanúsítvánnyal igazolt) színeket kínál.

Ahogy az egy felsőkategóriás üzleti ultrabooktól elvárható, a hordozhatóságot egy viszonylag nagy kapacitású, 66 Wh-s akkumulátor is segíti, ezt a mellékelt USB-PD töltővel tölthetjük. A webkamera 720p felbontású és nem hiányzik róla a mechanikus zár sem, opcióként pedig kérhetjük a számok bevitelét rendkívül megkönnyítő NumberPad tapipaddal.

ExpertBook B7 Flip
ExpertBook B7 Flip [+]

Az ExpertBook B5 Flip nagyobb testvére a B7 Flip, amely 14”-es kijelzővel rendelkezik. Itt nem az OLED a hívószó, hanem az 5G, ez a 2 az 1-ben notebook ugyanis az új mobilhálózatokkal (is) kompatibilis modemmel is felszerelhető. Belül a 11. generációs Core i5 vagy Core i7 mellett két SO-DIMM foglalatot (max. memória: 64 GB) és egy M.2 helyet találhatunk. A már említett 14 hüvelykes kijelző IPS panelt használ, viszont itt több opció is van: a felbontás 2560x1600 vagy 1920x1200 pixel lehet. Mint ebből is látszik, itt a 16:9 helyett a valamivel magasabb 16:10 képarány áll rendelkezésre, a legjobb esetben 500 nites fényerővel, 100% sRGB-vel.

ExpertBook B7 Flip
ExpertBook B7 Flip [+]

Mivel ez a notebook fizikailag is nagyobb a B5-nél (1,4 kg-os tömege mellé 320 x 234 x 19 mm-es méret tartozik), interfészekkel is jobban el tudták látni, úgyhogy a két TB4, egy Type-A, egy HDMI 2.0b, egy micro HDMI-be oltott Ethernet és kombinált hangcsatlakozó mellé SmartCard olvasó is jár. Az IEEE 802.11ax-es Wi-Fi adapterrel, Harman/Kardon hangszórókkal, opcionálisan NumberPaddal szerelt gépbe 63 Wh-s akkumulátor került.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények