Asus blog: régi-új Xonar hangkártyák a kínálatban

Az ASUS egy pár, ráncfelvarráson átesett hangkártyával rukkolt elő a népszerű Xonar szériában. Az egyik ezek közül a karaoke szerelmeseinek készített, eredetileg PCI-os D-Kara hangkártya PCI Express foglalatba ültethető megoldása. Noha a 7.1-es kimenetével az eszköz kicsit más felhasználási területet sugall, mint ahova szánják, de a Cirrus Logic CS47028C DSP-re épülő eszköznél valójában a minél alacsonyabb bemeneti késleltetést tartották szem előtt. Persze a D-Kara és a D-Karax nem vetekedhetnek a profi karaoke felszereléssel, de abban mindenképpen segít, hogy a valódi rajongók egy átlagos otthoni PC-ből varázsolhassanak ahhoz hasonló élményt. A hardveres kialakításon felül a szoftveres körítésre is odafigyeltek, így ennek segítségével adva van a lehetőség, hogy igény szerint beavatkozzunk az énekes hangjába. A szoftver ugyanis lehetőséget ad különféle alul- és felüláteresztő szűrők beállítására, hangok kiemelésére és egyéb effektezésre is.


[+]

A másik eszköz az USB-s Xonar U7 Echelon, melynek alapváltozatát már korábban is kipróbáltuk, de az új kiadással kifejezetten a játékokat kedvelő vásárlók kegyeiért indulnak. Ezúttal is változatlan hardvert kapunk (leszámítva a katonai álcázást idéző festést), így a lényeg a szoftveres újításokon van. Utóbbiak közül a legfontosabb a Sonic Radar, mely egy képernyőn megjelenő HUD, kvázi egy 360 fokos "radar", ami képes megjeleníteni a játékos saját pozíciójához képest a többi hang forrásának helyét. Ez a gyártó állítása szerint különösen az FPS típusú játékoknál lehet hasznos, hiszen ennek segítségével könnyen bemérhetjük, hogy (nagyjából) merre tartózkodnak ellenfeleink.


[+]

Ezenkívül a vásárló megkapja a Sonic Studio Pro alkalmazást is, amivel az U7 teljes mértékben testre szabható és finomhangolható. Valamint itt lehet bekapcsolni a Perfect Voice szolgáltatást, amivel egyfajta szoftveres zajszűrés valósítható meg, így a headsetet vagy mikrofont használó játékosok kizárhatják a környező zajokat, mely online játékok, LAN parti esetében kifejezetten jó jöhet.


[+]

Az ASUS újdonságai várhatóan decemberben jelennek meg a hazai piacon. Az U7 Echelonért 26 990 forintot kell letenni az asztalra, a D-Karax ára viszont egyelőre nem ismert, de várhatóan nem kerül majd sokkal többe, mint a PCI-os változat, amiért jelenleg 13-14 000 forintot számítanak fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények