Hirdetés

Az ASUS felkészült az új Fusion APU-kra

Az AMD az elmúlt héten mutatta be az új Fusion APU-t, melyről természetesen beszámoltunk, de a platformok közül csak a mobil piacra szánt Sabine rendszer startolt el. Az asztali piacon a Lynx platform lesz bevetve, aminek a debütálása még ebben a hónapban megtörténik, de többet erről jelenleg nem mondhatunk. Érkeznek azonban a termékhez készülő alaplapot, és szokás szerint az ASUS nem vár a hivatalos startig, azaz előre leleplezték az új processzorok fogadására felkészített F1A75-V EVO és F1A75-V Pro terméket.

ASUS F1A75-V EVO
ASUS F1A75-V EVO

Mindkét alaplap az A75-ös vezérlőhíddal dolgozik, ami az elérhető legmodernebb lapka az új Fusion APU-khoz. A Socket FM1-es foglalattal felszerelt termékeken a kétcsatornás DDR3 memóriacsomagokat négy DIMM csatoló várja, továbbá a Dual Graphics technológiát is támogatják.

Az ATX méretű újdonságok közül az F1A75-V EVO jelzésű modellen három darab PCI Express x16-os port kapott helyet, amelyekből csak egy csatoló alkalmaz 16 csatornát, míg a másik két interfész 8 csatornával dolgozik. Természetesen lehetőség lesz a CrossFireX alkalmazására, ám három Radeon VGA mellett mindhárom interfész x8 módba kapcsol. Az F1A75-V Pro terméken már csak két PCI Express x16-os port található, melyek közül az egyik x16, míg a másik x8 módban működik. A CrossFire lehetőség itt is adott. A további bővítőkártyákat két x1-es PCI Express, és három vagy kettő PCI foglalat várja, függően a teljes szélességű PCI Express portok számától.

ASUS F1A75-V Pro
ASUS F1A75-V Pro

A meghajtókat mindkét alaplapon hat darab 6 Gbps-os SATA port fogadja, továbbá egy eSATA csatlakozó is található a hátlapon. A felszereltség része még a gigabites Ethernet, valamint a D-Sub, a DVI és a HDMI interfészek, továbbá USB 3.0-s portokról is gondoskodott az ASUS. A termékeken egyébként nyolccsatornás integrált hangkodek található, az alapvető rendszerbeállítások pedig az UEFI felületen végezhetők el. Az újdonságok a következő hónap elejétől érhetőek el az üzletekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés