Hirdetés

ASUS K sorozatú notebookok Intel Ivy Bridge és AMD Trinity alapokon

Az ASUS már szivárogtatja az információkat a K noteszgépcsalád új tagjairól, név szerint a K45, K55, K75 és K95 modellekről. A K55 egy előzetes darabját volt szerencsénk letesztelni, de mint az az alábbiakból is kiderül, még rengeteg dolog fog változni a megjelenésig. A 14, 15, 17,3 és 18,6 hüvelykes kijelzővel érkező notebookok csuklótámasza a mai trendeknek megfelelően alumínium borítást kap, és az egyéni igényeknek megfelelően ennek és a fedélnek a színe választható lesz (vörös, kék, rózsaszín, fehér, koromfekete vagy sötét indigó).


[+]

Ami az anyagfelhasználást illeti, a gyártó állítása szerint igyekeznek a minőségérzetre helyezni a hangsúlyt mind látványban, mint pedig érzésre egyaránt, és a használhatóság sem marad ki ebből a körből – ez utóbbi érzékelhető jele a megnövelt méretű, több ujjal vezérelhető touchpad és a különálló gombokból álló billentyűzet. A K sorozatú noteszgépekben első alkalommal jelenik meg a felsőbb kategóriás gépekből ismert ASUS SonicMaster Lite audiotechnológia, mely lényegében nagyobb hangszórókamrákat, rezgéseket és torzítást csökkentő anyagok használatát, illetve a minőségi audiojel-feldolgozást jelenti.

A technikai megoldások terén bőséges lesz a választék, az új K szériás notebookok harmadik generációs Intel Core i (Ivy Bridge) processzorok mellett AMD Trinity APU-val egyaránt elérhetők lesznek, ráadásul előbbiek dedikált NVIDIA GeForce 600M sorozatú, utóbbiak pedig AMD Radeon HD 7670M jelzésű grafikus vezérlővel is kiegészülhetnek. Az AMD-s konfiguráció esetében a Trinity IGP-je Dual Graphics módban is működhet a dedikált GPU társaként. Tárolóeszközökből a két legnagyobb variánsban két darab 2,5"-es darab is elfér, így alapesetben két terabájtos tárkapacitással is gazdálkodhatnak a leendő tulajdonosok – SSD-ről és gyorsítótárról egyelőre nincs hír.


[+]

A kijelzők felbontása a 14 és 15"-es modelleknél 1366x768 pixel, ami 17,3"-nél 1600x900-ra nő, míg a 18,6"-es esetében már Full HD-s (1920x1080) panelt kapunk, ám a kijelzőtechnológia minden bizonnyal marad TN típusú, hiszen alapvetően középkategóriás hordozható masinákról van szó.

A K sorozat érkezése őszre, azon belül is a 2012-2013-as tanév kezdetére tehető, így nem csoda, hogy még körülbelüli árakat sem kommunikált a vállalat, de minden bizonnyal a K családra jellemző kedvező árcédula fog ezeken a notebookokon is felbukkanni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés