Hirdetés

Az ASUS kitűzte a 2012-es piaci célokat – célkeresztben a Dell?

Az ASUS nem futott idén rossz évet, hiszen a vállalat pár héttel az esztendő vége előtt úgy számolja, hogy 2011-ben 14,7 millió notebookot, 4,8 milliót netbookot és 1,8 millió tabletet ad el. A becslések aránylag pontosak lehetnek, hiszen a termékek jó része már elkelt, így a hátralévő időben már túl sokat nem lehet tévedni. Az adatok alapján a notebookok és a netbookok szegmensében nagyon egészséges eredmény született, ám a tabletpiacon a vállalat nem valami erős. Az 1,8 milliós adat a futottak még kategóriába elég, de ne feledjük, hogy az ASUS itt olyan ellenfelekkel harcol, mint az Apple, valamint újabban ide sorolható az Amazon, a Barnes & Noble és a Kobo, mely vállalatok nagyon olcsó, viszonylag erős és komoly tartalomszolgáltatási rendszerrel felvértezett tabletekkel újítottak. Gyakorlatilag ezen a piacon ez az ideális stratégia, és csupán az extrém erős hardverre építeni édeskevés, de erre az ASUS mellett a többi gyártó is rájöhetett, hiszen más sem jeleskedik ebben a szegmensben.

A 2012-es tervek szempontjából az ASUS nagyon agresszív, ugyanis a vállalat 22-23,8 millió mobil termék eladásával számol, azon belül is úgy kalkulálnak, hogy 19,3-19,8 millió masina lesz notebook, míg a maradék netbook. Fontos megjegyezni, hogy az ultrabookokat az ASUS a notebookok közé sorolja. Az impozáns tervek alapján a cég nagyon megerősödhet, így a Dellre is veszélyesek lehetnek.

A tabletpiaccal kapcsolatban a vállalat egyelőre óvatos, és 3 millió termék eladásával számolnak 2012-ben. Ettől függetlenül az ASUS titkon reméli, hogy meg tudják előzni a Samsungot, amihez feltételezhetően 6 millió tablet eladására lenne szükség. A piac fentebb említett nehézfiúit természetesen képtelenség befogni, így nem is érdemes ilyen célt kitűzni.

Az alaplapok piacán az ASUS úgy számolja, hogy teljesítik majd az előző évben kitűzött célt, azaz az 5%-os növekedést. Ennek megfelelően 2011-ben 23 millió alaplap eladásával számolnak. A DigiTimes korábban úgy gondolta, hogy a vállalat nem lépi át a 22 milliós határt, de úgy néz ki, hogy az utolsó negyedév a vártnál jobban alakul, és így a jó eredmény sem marad el. Természetesen az ASUS továbbra is vezető szerepet tölt be az alaplapok piacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés