Hirdetés

Az ASUS első BDXL Blu-ray külső írója igen pofásra sikeredett

Úgy tűnik, az ASUS nagyon ráment a megjelenésre, mert a tegnap bemutatott, több díjat is bezsebelt első LED-es projektoruk, a P1 után ma egy 2011-ben iF díjat nyert külső Blu-ray íróval jelentkeztek. Az író érdekessége, hogy ez az első külső ASUS optikai meghajtója, mely támogatja a BDXL szabványt. Ennek keretén belül BD-R(TL) lemezeket használva 100 GB, vagy BD-R(QL) alapanyagot igénybe véve pedig akár 128 GB is rögzíthető egyetlen 12 cm-es lemezen. Ez utóbbi egy normál DVD lemez 27 szerese, ami elég komoly mennyiség, éppen ezért nem csoda, hogy a szabvány rögzítésekor elsősorban ipari jövőt jósoltak számára.


[+]

Azóta viszont sorra jelennek meg kereskedelmi forgalomban a BDXL-t támogató külső és belső meghajtók, ebbe a sorba kíván beállni az ASUS SBW-06C2X-U. A nem túl beszédes típusmegjelölésből talán a hatos számnak lehet a legkönnyebben jelentést tulajdonítani, mely minden bizonnyal hatszoros (6x) írási sebességére utal, ez a tempó 25 GB felírása esetén 23 percet jelent. A mellékelt szoftver a Magic Cinema technológia segítségével lehetővé teszi, hogy 2 dimenziós tartalmakat (DVD, egyéb videó formátumok) néhány kattintással 3D filmekké vagy fotókká konvertáljunk.


[+]

Mint már említettük, a dizájn formatervezési díjat nyert, vonalvezetése abszolút szögletes, megjelenése kifejezetten minimalista, az ezt a stílust kedvelőknek egy rossz szavuk sem lehet. A csomag tartalma egy stílszerű fém állvány, így helytakarékossági okokból akár állítva is használható. A Windows és Mac OS X operációs rendszer alatt is használható ASUS SBW-06C2X-U külső BDXL Blu-ray írója idehaza valamikor 2012 első negyedévében várható, vételára még ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés